:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2015   12:05

0

189

Putovanje rizicno bez zimske opreme i lanaca

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Na pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Kolubare, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice i Čačka.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Kosova.

Na putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Kolubare, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Kosova.

U Beogradu su se tokom noći dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima su povređene četiri osobe, a od hroničnih bolesnika pomoć lekara najviše su tražili astmatičari, izjavila je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prvi udes dogodio se u 23.20 sati na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića, na opštini Čukarica i u njemu je 45-godišnji muškarac u svojstvu vozača zadobio tupu povredu glave i trzajnu povredu vrata.

U 23.28 časova na Rakovačkom putu kod servisa "Tojote" dogodio se udes u kome su povređene dve osobe.

Muškarac od 27 godina u svojstvu vozača zadobio je trzajnu povredu vrata, žalio se na glavobolju i mučninu, nije rekonstruisao događaje, pa je postojala pretpostavka da je dobio potres mozga.

Ženska osoba od 24 godine, suvozač, zadobila je trzajnu povredu vrata i tupu povredu glave, ali je bila svesna i stabilna.

U 23.30 na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Vjekoslava Kovača, kod Cvetkove pijace, dogodio se udes, međutim dve osobe koje su učestvovale u udesu negirale su povrede i potpisale su da ne žele zbrinjavanje.

U 6.45 na Zrenjaninskom putu, smer ka Ovči, ženska osoba od 36 godina, suvozač, zadobila je tupu povredu grudnog koša.

Hitna pomoć je protekle noći obavila ukupno 116 intervencija, od kojih je 20 bilo na javnom mestu.

Od hroničnih bolesnika najviše su se javljali astmatičari, a zatim srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom.

Za poslednja 24 sata dogodilo se sedam saobraćajnih udesa, Hitna pomoć je imala ukupno 270 intervencija, od koji su 72 bile na javnom mestu, rekla je Macura.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva