:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 28, 2019   12:54

0

209

Radi se na Nacrtu zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu

Ministar rada Zoran Đorđević najavio je donošenje novog Zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu kojim će biti predviđeno da svi poslodavci osiguraju radnike, kao i kazne za one koji to ne učine.

Ministar je novinarima nakon obraćanja na otvaranju "Srpskih dana osiguranja" u Aranđelovcu rekao da se radi na Nacrtu zakona i da se nada da će on vrlo brzo biti i u skupštinskoj proceduri.

"Imamo veliki broj nesreća na radu i želimo da obezbedimo radnike tako što će poslodavci imati obavezu da ih osiguraju. To će pružiti sigurnost radnicima", rekao je ministar.

Istakao je da je ideja da se uvede mehanizam da ako se ta obaveza ne ispoštuje bude propraćena kaznenim merama.

"Biće predviđeno da svi poslodavci imaju obavezu da osiguraju zaposlene i bilo je dilema da li će to biti novi namet privredi. Radili smo analizu koja je pokazala da bi u prvom periodu to bio namet ali oni koji se bave rizičnim poslovima već imaju obavezu isplate štete i zakonom bi bilo predviđeno da osiguravači isplaćuju štetu čime bi faktički rasteretili privredu i sve one koji ne osiguravaju radnika naterali da to učine", istakao je Đorđević.

Ministar je dodao da je reč o važnom zakonu kojim će se takođe oblast osiguranja podići na viši nivo.

Obraćajući se na skupu naveo je da je važno da se stanovništvo edukuje i informiše o značaju osiguranja.

Izvor: Танјуг

Zoran ĐorđevićNacrt zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva