:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2019   13:24

0

191

Radikali najavili protestnu šetnju 24. marta

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je da će ta stranka povodom 20. godišnjice NATO agresije 24. marta organizovati protestnu šetnju.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da će najpre biti održan skup ispred Ruskog cara u Beogradu, posle kojeg će krenuti u protestnu šetnju do Predsedništva.

On je rekao i da će na protestu govoriti i o Haškom tribunalu, Radovanu Karadžiću i drugima koji su, kako je rekao, nevino osuđeni.

Komentarišući presudu Karadžiću, ponovio je da je presuda u kontinuitetu sa skoro svim ranijim presudama Haškog tribunala i da, kada su u pitanju optuženi Srbi, ona predstavlja gaženje elementarnih pravnih principa, međunarodnog humanitarnog prava, međunarodnog običajnog prava…

"(Presuda) je neodrživa u potpunosti sa aspekta pravničke struke. Zadržana je osuda za navodni genocid u Srebrenici. Mi smo više puta dokazivali da u Srebrenici nije bilo nikakvog genocida. Nema nijednog ozbiljnog pravnika na svetu koji može da kaže da se genocid desio u Srebrenici", rekao je Šešelj.

Kako je rekao, ako se pogleda Međunarodna konvencija o genocidu iz 1946. godine, može se videti da ono što se dogodilo u Srebrenici ne sadrži nijedan element genocida.

"Ovo što se desilo Karadžiću je veoma loše u pogledu ishoda suđenja Ratku Mladiću. Nisam verovao da će Karadžić biti oslobođen, jer imam dosta iskustva sa Haškim tribunalom, ali sam se nadao da će otpasti optužba za genocid, jer je toliko dokaza izneto da genocida nema. Međutim, nije vredelo", rekao je Šešelj.

Lider radikala je naveo da Haški sud, kaže, i dalje dokazuje da je "antisrpski" kome je cilj da napakosti celom srpskom narodu, pogotovo Republici Srpskoj u pogledu njenog opstanka.

Izvor: Танјуг

Šešeljradikaliprotestbombardovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva