:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2021   9:04

0

142

Radio Gračanica slavi 22 godine rada i postojanja

Radio Gračanica, koja danas slavi 22 godina rada i postojanja, počela je sa radom 21.10.1999. godine i do danas je zadržala mesto najslušanije srpske radio stanice na Kosmetu.

Osnovali su je radnici RTS-RTP. Nastavlja da radi kao naslednik Radio Prištine, danas deo sistema i posebna poslovna jedinica JP Mreža-Most.

Signal se prostire na području kosovskog, pećkog, prizrenskog, kosovsko-mitrovačkog i kosovsko-pomoravskog okruga i emituje se sa predajnika u Sušici.

Radio Gračanica emituje raznovrsne programske sadržaje počev od konakt emisija  i živih prenosa, preko informativnih, dokumenatrnih, kulturnih, sportskih, dečijih sadržaja i muzičkih emisija prilagođenih svim strukturama slušalaca. U skladu sa postojećim uslovima i predviđenom dinamikom emituje 24 sata programa dnevno. Težište programa fokusira se na informisanje Srba na teritoriji Kosova i Metohije sa osvrtom na aktuelna dešavanja na teritoriji kosovskog, kosovsko-pomoravskog,  gnjilanskog, pećkog i prizrenskog okruga. Celokupni program Radio Gračanice čine sopstveni programski sadržaji i muzički spotovi produkcijskih kuća sa kojima sarađuje Radio Gračanica.

Od osnivanja pa do danas program Radio Gračanica je znatno unapređen i proširen, naime od pre par godina otvorena je i televizija Gračanica, koja se nalazi na 54. kanalu kablovske televizije, a sav prigramski sadržaj i aktuelne vesti prezentujemo i na našem sajtu rtg.rs.

Izvor: RTV Gračanica

KiMRadio televizija Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva