:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Avgust 31, 2020   15:09

0

154

Radnici javnog komunalnog preduzeća iz Gračanice uredili bolnički krug u Lapljem Selu

Na zahtev načelnika i osoblja Infektivnog odeljenja bolnice u Lapljem Selu javno komunalno preduzeće iz Gračanice, i pored ograničenih mogućnosti, prihvatilo se obaveze uređenja bolničkog kruga.

„Vrednost investicije po tenderskim cenama iznosi negde oko 2.600 evra. Međutim, svi majstori koji su učestvovali u ovome nisu uzeli svoje dnevnice i nas je ovaj projakat koštao oko 1.500 evra. Ja sam ponosan na sve koji su učestvovali u ovom projektu, kao i  na sve svoje kolege i iz JKP „Ekologija“,  jer smo ovo radili, ne samo kao jedan od projekata koji „Komunalac“ radi, već kao jednu ideju da pokažemo i solidarnost, da pokažemo da kada je teško svi možemo da budemo jedan tim i da možemo da radimo u korist našeg naroda“, istakao je Igor Aritonović, direktor JKP „Komunalac“.

Radnici Komunalca su u kratkom vremenskom roku  očistili prilaz i popločali prostor za sanitetsko vozilo, kao i staze za dopremu boca sa kiseonikom. Infektivno odeljenje, koje je od izbijanja epidemije korona virusa u funkciji kao Kovid bolnici sada je i fizički odvojeno od ostalog dela klinike.

„U saradnji sa javnim komunalnim preduzećem u Gračanici dobili smo pristupni put. Izašli su nam u susret u adaptaciji našeg odeljenja, hvala im na tome. Mi danas u organizaciji KBC počinjemu i unutrašnju adaptaciju, koja će biti gotova u narednih 15 do mesec dana“, kazao je Boban Stolić, načelnik infektivnog Odeljenja KBC Priština u Gračanici.

Kovid odeljenje na kojem su hospitalizovana još samo dva pacijenta sa povoljnijom epidemiološkom situacijom ostaće u funkciji kao infektivna klinika.

Izvor: RTV Gračanica

KiMLaplje Selo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva