:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 06, 2021   16:27

0

131

Radnici Pošte traže da im se povećaju zarade

Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije organizovao je danas protest ispred sedišta Pošte Srbije, sa zahtevom da se povećaju zarade zaposlenima, kao i da se povećaju naknade za obolele od kovida.

 

Predsednica Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije Jadranka Stankov kazala je da su se okupili od 14 sati kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i da imaju četiri glavna zahteva.

To su, pored povećanje zarada i naknada za obolele od kovida, zapošljavanje ljudi koji su zaposleni na privremeno - povremenim poslovima, kao i onih koji rade na određeno duže od dve godine, kao i da se postavi direktor Pošte Srbija, navela je Stankov.

Dodala je da je sadašnjoj v.d. direktorki Mirjani Petrović još pre dve godine istekao status vršioca dužnosti.

Mesečna plata poštanskih radnika je, kako kažu, u proseku niža od 60.000 dinara, zbog čega traže uvećanje od najmanje 10 odsto, a za one sa većim primanjima tri odsto.

Kada je reč o naknadama za odsustvo zaposlenima obolelim od kovida, radnici traže da se te naknade obračunavaju u iznosu od 100 odsto.

Takođe, da za zaposlene koji su u izolaciji naknada bude 75 odsto i da preduzeće vrši dotaciju naknada na ime bolovanja koja padaju na teret RFZO.

Stankov najavljuje da će protesti biti nastavljeni ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Na protestu su, osim radnika iz Pošte u Beogradu, došli i zaposleni tog preduzeća iz Novog Sada, Valjeva, Kragujevca i drugih gradova.

Izvor: T a n j u g

Pošta SrbijeprotestSindikat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva