:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2023   19:15

0

469

Radoičić Kurtiju: Nisi nas ni malo uplašio, ni Srpsku listu, ni srpski narod! Živela Srbija!

"Pretnja koju si danas uputio iz Brisela Srpskoj listi i prvenstveno srpskom narodu jasno pokazuje da ti, Aljbine Kurti ne želiš dijalog, ne želiš mir već želiš sukobe i da se osvetiš onima koje ne možeš ni da kupiš ni da slomiš. I zbog toga danas pokazuješ nervozu i svoje pravo lice pred očima kompletne međunarodne zajednice", rekao je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, reagujući na današnju izjavu Kurtija da će "Srpska lista da plati i pati zbog greške koju su napravili".

Prema Radoičićevim rečima, "99.9% srpskog naroda je odlučilo da neće na izbore pod pritiskom čizama Kurtijeviz specijalaca, na kojima je krv Srba koje su upucali i prebili i Srpska lista je sledila tu odluku jer je bila i uvek će biti uz svoj narod".

"Ovom prilikom, svestan da tvoja pretnja nije naivna jer si u prethodnom periodu pokazao da možeš da izazivaš haos, podstičeš na sukobe i mržnju, zloupotrebljavaš institucije i njima progoniš Srbe bez ikakvih dokaza želim da ti poručim da nas nisi ni malo uplašio, niti nas u Srpskoj listi niti srpski narod. Da si samo još jedan okupator koji misli da može silom da podjarmi srpski narod, ali imaj na umu da nas ima više nego što nas možeš pohapsiti", poručio je Radoičić Kurtiju. 

"Aljbine Kurtiju, kao i svi okupatori možeš kako hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Vreme će pokazati ko će na kraju da pati i da plati", naglasio je Radoičić u saopštenju uz pozdrav:.

Živela Srbija! Živeo srpski narod!

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas, posle odvojenih sastanaka evropskog šefa diplomatije Đuzepa Borelja i izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem, a zatim i trilateralnog sastanka da ne može da natera nelegitimno izabrane gradonačelnike da podnesu ostavke, jer kako je rekao, "legitimitet im je slab", ali da drugi nemaju nikakav.

"Ne mogu oni koji su izašli iz institucija sad da nam govore o tome. Ostavka je moralni, individualni čin. To je diktatorski mentalitet da nekoga terate na ostavku. Na Kosovu to ne može, ako može u Srbiji. Ljudi iz Srpske liste će da pate i plate za grešku koju su napravili. Srbi koji su se integrisali žive dobro. Oni koji nisu žive loše", rekao je Kurti.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKurtiSrpska listaRadoičić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva