:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 25, 2021   13:05

0

178

"Radoje Pumpalović srpski mučenik i heroj na KiM"

Obilazak Istoka, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, nastavio je posetom porodičnom domu Radoja Pumpalovića koji je povratnik u ovoj opštini, a u poslednjih godinu dana napadnut je više puta od strane albanskih ekstremista.

“Danas se nalazimo u selu Dubravi  u čestitom domu našeg Radoja Pumpalovića koji je novi srpski i mučenik i heroj ovde na Kosovu i Metohiji. U poslednjih godinu dana Radoje i njegova supruga su od strane albanaca bili napadnuti više puta. Poslednji put, pre samo nekoliko nedelja, Radoje je napadnut zbog toga što poseduje devet hektara zemljišta i sve to albanski ekstremisti žele da mu oduzmu i da ga nateraju da napusti svoj vekovni prag. Radoje spava sa sekirom kraj kreveta iz straha da će ga ponovo napasti”, istakao je Petković i dodao da dok iz Prištine poručuju da se naše crkve i manastiri treba skinuti sa liste ugroženih svetskih baština i da je Kosovo oaza mira i stabilnosti,a upravo Radoje je pokazatelj u kakvoj muci i realnosti živi naš narod na KiM.

“To, između ostalog, potvrđuje i današnji, dvanaesti po redu, napad na pravoslavni hram u Kosovskoj Kamenici, crkvu SV.Petke. Sve to je rezultat antisrpske politike koja dolazi iz Prištine, jer svaki put kada imamo agresiju rečima i obnamama u pismima koja se šalju, kao rezultat toga imamo i agresiju na terenu”, istakao je Petković i rekao da je država Srbija tu da pomogne i preneo pozdrave predsednika Vučića.

“Prvo što će naš narod na KiM dobiti jeste video nadzor kako bi se počinioci lakše pronalazili i bili procesuirani. Tu sam da vam kažem i da smo juče krenuli sa isplatom finansijske pomoći za svakog Srbina na KiM. Ostanite na svojim vekovnim ognjištima, obrađujte vašu zemlju, a mi ćemo, kao država Srbija, biti uz vas”.

Pumpalović je još jednom potvrdio da iako je meta napada već duže vreme, neće napustiti svoje ognjište.

“Pet puta nas već napadaju, sve su nam pokrali i odneli iz kuće. Pre dve nedelje su nam razbili staklo na vratima. U sred dana ih nađem u šumi ali ne mogu protiv njih. Pet puta slučaj prijavljujem policiji. Hteo bih da ostanem ovde ali ne ostavljaju nas na miru”, rekao je osamdestjednogodišnji Radoje Pumpalović.

Izvor: RTV Gračanica

KiMKancelarija za KiMPetkovićIstokRadoje Pumpalović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva