:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Maj 19, 2019   22:41

0

463

Rakić: Pobeda srpske liste, pobeda srpskog naroda

“Proglašavam pobedu Srpske liste, pobedu srpskog naroda” počeo je obraćanje posle zatvaranja biračkih mesta i proglašenja pobede Goran Rakić kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice na vanrednim izborima.

“Nije uspeo bojkot opozicije uz pomoć nekih kvazi satelita ovde na terenu. Srpska lista je osvojila osvojivši preko 90 posto glasova u sve četiri opštine na severu. Prema nezvaničnim podacima , ukupno na u sve četiri opštine Srpska lista je osvojila 94,24 posto glasova .U Severnoj Mitrovici je taj procenat 90,18 %, što znači da je u odnosu na prošle izbore 2017. godinu 1765 glasova više.

“Nije uspeo poziv na bojkot opozicije koji je želeo da srpski narod da nas gurne u ruke Prištine i da nas ostavi ovde na cedilu. Hvala državi Srbiji, Marku Đuriću, Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije na apelu jer su oni pozvali srpski narod na jedinstvo, a Srbi na Kosovu i Metohiji su poslušali apel i pokazali veliku odgovornost i u velikom broju masovno izašli na ove izbore i svoj glas dali za svoju državu, za svoju porodicu i svoju decu,rekao je Rakić.

Ova radost i zadovoljstvo na licima građana i Kosovske Mitrovice i Leposavića i Zvečana i Zubinog Potoka nije radost zbog pobede na lokalnim izborima, Nego je radost zbog našeg jedinstva, jer jedinstvo smo pokazali Prištini i međunarodnoj zajednici i opoziciji, da kada smo složni i jedinstveni i zajedno uz državu Srbiju da možemo sve.

Osmeh na licima građana je odgovor Prištini na takse koje su To je odgovor Ptristini na anticivilazacijske takse takse koje su uveli srpskom narodu, odgovor na Statut o Trepči koji su doneli, odgovor Prištini na montirani proces protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića. Ne samo montirani proces, protiv pokušaja ubistva i on je zajedno sa nama odneo ovu pobedu danas , pobedu srpskog naroda. I ako nije ovde, brate, veliki pozdrav”,rekao je Rakić .

” Ovim smo pokazali da smo na ovim prostorima ojačali i državu Srbiju i srpski narod. Želim da pozdravim i Marka Đurića i njegov tim koji su bili sa nama sve vreme.

Rakić je pozdravio i predsednika Aleksandra Vučića uz poruku “Živ nam bio i pozdravljamo te našim srdačnim pozdravom Aco Srbine” rekao je u obraćanju Rakić dok su okupljeni nastavili da uzvikuju pozdrav “Aco Srbine.

Na kraju se zahvalio gradjanima na odgovornosti, sto su izasli na birališta i ukayali mu poverenje uz reči da smo danas jači nego juče.

Kandidat za gradonačelnika u opštini Zubin Potok Srđan Vulovic je rekao na slavlju posle pobede u centru Kosovske Mitrovice

“Zelim da , vas pozdravi i proglasim pobedu Srpske liste u Zubinom Potoku sa 95,45 % glasova.Kolašinci nisu glasali, ovo je za njih danas bio referendum, ovo je za njih bio plebiscit.Odlučili su ovime kojem carstvu će se privoleti. Privolećemo se jedinom srpskom carstvu na Kosovu i Metohiji, jer odavde nema dalje, rekao je Vulović.

Okupljenim građanima u Kosovskoj Mitrovici obratio se i saopštio rezultate glasanja i kandidat za gradonačelnika u opštini Zvečan Vučina Janković

“Izbori u Zvečanu su protekli mirno, pokazali smo dostojanstvo i kako se brani srpstvo na Kosovu. Hvala Zvečancima na 94,2 % glasova, koje su dali Srpskoj listi a ja ću se kao kandidat za gradonačelnika potruditi da opravdam poverenje”,rekao je Janković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMpobeda Srpske listeGoran Rakić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva