:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Avgust 03, 2019   16:38

0

412

Rakočević: Političko ideološki akt, da se Srbima oduzme hram i grad

Povodom poslednjeg slučaja služenja katoličke mise u pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu analitičar Živojin Rakočević rekao je za RTV Gračanica da je ovo samo političko ideološki akt i čin kojim se nastoji da se Srbima oduzme hram i grad.

„Pokazalo se da institucije kosovskih Albanaca ne mogu da se održe bez nekog dubljeg sadržaja i onda se isti traži kod drugih, tako što falsifikuju istoriju drugih  kao i materijalne činjenice i sve ono što se može falsifikovati proglašavaju ga svojim nadomeštajući te sopstvene nedostatke i prazninu, i sve ono što je trebalo da im da nekakv smisao i sadržaj , koji uopšte ne postoji niti se može dati,pa se zato okreću drugima“.

Rakočević kaže da mora hitno da reaguje katolička crkva i da prekine tu ideologiju da Srbi ovde ne postoje.

„Katolička crkva mora brzo da reaguje i da se prekine sa idelogijom puste zemlje, s mišljenjem da Srbi ne postoje, da sve što je naše, a ostalo je u nekom zaleđu van geta naših može se uzeti, da to ne pripada nikom, a da pripada kosovskim institucijama. Ti govori koji su održani na ostacima Sv.Nikole u Novom Brdu pokazuje jedan dubok i prazni nacionalizam, da su bili tu pre religije.Šta to znači jednom biskupu, kako jedan hrišćanin može postaviti period u kome nisu bili hrišćani, u kome jesu sada nominalno hrišćani to je vrlo težak udarac u odnosu na pravoslavne katolike. Ovo je težak udararac za nas koji smo na KiM i za nauku ,istoriju, dokumenta, grobove koji se tamo nalaze. Teško je izaći iz okvira da morate dokazati da vi postojite oteti nekom i proglasite ga za svoje“.

Izvor: RTV Gračanica

RakočevićKiMNovo Brdokatolička misa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva