:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2020   18:59

0

114

Rakočević: Stanje opšte konfuzije na albanskoj političkoj sceni, Kurti će dokrajčiti odnose Srba i Albanaca

Produžava se stanje opšte konfuzije na albanskoj političkoj sceni, sve u šta su verovali Albanci je propalo i dovedeno u pitanje dok je pad vlade Avdulaha Hotija  još jedan simptom u nizu sistemskih promašaja, odsustva demokratije i totalitarizma koji sve vreme podržava međunarodna zajednica, izjavio je za Kosovo Onlajn književnik i novinar iz Gračanice Živojin Rakočević.

Nemački mediji su, odmah na početku, Avdulaha Hotija i njegovu vladu definisali kao slugu mnogih gospodara i jasno je da je on prelazno rešenje do dolaska nekog od tih gospodara koji su oteli sistem i uzurpirali Кosovo, ocenjuje Rakočević.

“Odlazak Hašima Tačija u Hag je zagušljivu političku scenu dodatno podelio na sitne, rascepkane interese, na bogate mikro klanove i otvorio novu borbu na terenu. S druge strane, narasta potreba za ujedinjenjem pod čvrstom rukom i sigurnom ideologijom. Кomandanti OVK Tači, Veselji, Haradinaj i ostali, deo su korumpirane vlasti koja je svoju borbu na ovaj ili onaj način  naplatila svakom građaninu ovog unesrećenog prostora. Zato je njihove ideje preuzeo Aljbin Кurti i Pokret Samopredeljnje koji Кosovo vode u novi, ovog puta, ideološki totalitarizam. On će dokrajčiti odnose Srba i Albanaca, jer generacija koja većinski nije učestvovala u ratu i nema krvi na rukama mora da se dokaže i dokazuje se neprestano”, rekao je Rakočević.

Prema njegovim rečima međunarodna zajednica, na prvom mestu Amerika, i povratak na scenu Medlin Olbrajt i stare demokratske strukture iz doba bombardovanja 1999. mogu ubrzati povratak Tačija iz Haga i omogućiti mu da stabilizije Кosovo.

“Iz svega se jasno vidi da je demokratija zaboravljena, da su ljudske slobode zaboravljene i da je važno održati klimavi projekat Кosovo na životnom minimumu”, zaključuje Rakočević.

Izvor: Kosovo online

KiMRakočevićdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva