:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2019   11:49

0

218

Rasprava o finasijskim ugovorima

Skupština Srbije nastavila je rad raspravom o potvrđivanju više finansijskih ugovora, među kojima je onaj o zajmu za kredit za izgradnju dela auto-puta na deonici Preljina-Požega.

Reč je o 445 miliona dolara zajma od kineske Eksport-import banke.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje ugovora o zajmy za kredit za projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije za deonicu Novi Sad-Subotica.

Taj ugovor o modernizaciji železnice podrazumeva kredit u maksimalnom iznosu od oko skoro milijardu dolara.

Ugovore je obrazložio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Poslanička pitanja 

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj pitao je ministra spoljnih poslova Ivicu Daćiča da li je tačno da je Vlada Srbije angažovala kompaniju da lobira da se u Sjedinjenim Američkim Državama promeni stav o Kosovu i Metohiji.

Šešelj je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja naveo da se takva informacija nedavno pojavila, te upitao da li vlada smatra da neko može da utiče ili da plati na to da se promeni stav SAD koje su sponzorisale nezavisnost KiM.

On se osvrnuo i na izjavu amerićkog ambasadora Kajla Skota koji je kritikovao pojavljivanje generala Vladimira Lazarevića u "Besmrtnom puku" povodom Dana pobede u Nišu.  

Šešelj je pitao Vladu Srbije kakve je diplomatske mere preduzela da se Skotu stavi do znanja da ne može tako da se ponaša prema zemlji domaćinu i "da nije njegovo da komentariše događaje".

Izvor: Танјуг

skupštinaraspravafinansije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva