:

:

TV Most

Foto: twitter

clock

Novembar 26, 2021   12:23

0

153

Rastovac izabrana za predsedavajuceg Izvrsnog saveta Uneska

Ambasador Srbije pri Unesko Tamara Rastovac Siamašvili izabrana je za predsedavajućeg Izvršnog saveta te organizacije, potvrđeno je Танјугу u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ona je dobila 56 glasova za, od 58 članova Izvršnog saveta, dok je dvoje članova bilo uzdržano.

Rastovac Siamašvili će tu funkciju obavljati naredne dve godine.

"Iskrena zahvalnost članovima Uneska. Velika čast za našu zemlju! Radujemo se ovoj novoj prilici da zajedno radimo na promociji ciljeva Uneska", navedeno je na tviteru Delegacije Srbije pri Unesku.

Selaković: Izbor Rastovac veliki uspeh i čast za Srbiju

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je Tamari Rastovac Siamašvili na izboru za predsedavajućeg Izvršnog saveta Uneska, ističući da je tim izborom Srbiji i njoj učinjena velika čast.

On je naglasio da je to prvi put da Srbija dobije ovako visoku poziciju u toj međunarodnoj organizaciji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Današnji izbor je, prema rečima ministra, još jedna potvrda da je Srbija u Unesku uvažena kao konstruktivan i odgovoran partner i da naš stalni predstavnik, ambasador Tamara Rastovac Siamašvili ima izvanrednu profesionalnu reputaciju u toj organizaciji.

Selaković je izrazio uverenje da će ona funkciju obavljati časno i odgovorno u svim domenima rada Uneska, i da će uporedo sa tim nastaviti da zastupa državne i nacionalne interese Srbije.
 

Izvor: Танјуг

Tamara Rastovac SiamašviliUnesko
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva