:

:

TV Most

clock

April 07, 2021   12:28

0

137

Realizacija ovogodišnjeg projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" planirana za kraj juna ili avgusta

Realizacija devetog projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" planirana je za kraj juna ili kraj avgusta ove godine, u zavisnosti od situacije sa koronavirusom, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Predsednik odbora Milorad Arlov naveo je da bi ukupno 683 gostiju sa KiM, školaraca, nastavnika i dece sa smetnjama u razvoju trebalo da u Republiku Srpsku stigne u 15 autobusa, za šta je upućena molba Ministarstvu bezbednosti u Savetu ministara BiH.

Ovaj projekat traje već jednu deceniju, od 2012.godine sa izuzetkom prošle godine, kada nije sproveden zbog pandemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju, podršku projektu dalo je 14 opština u Republici Srpskoj čije će porodice ugostiti 579 učenika iz svih srpskih sredina sa KiM  dobi od 10 do 15 godina u pratnji 54 prosvetna radnika.

U projekat je uključeno i 25 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju koji će se, u pratnji roditelja iz udruženja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, pridružiti poseti dece sa Kosova Republici Srpskoj.

Odbor intezivno radi na realizaciji projekta izgradnje Dnevnog centra za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu za koji humanitarna akcija traje do kraja ove godine.

U okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske"  biće organizovano i bratimljenje istoimenih osnovnih škola Sveti Sava iz Kosovske Mitrovice i Doboja, OŠ „Mladen Marković" iz Vitine i OŠ „Vuk Stefanović Karadžić" iz Doboja.

Na predlog banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji na proslavi dana Gradiške 24.aprila 2021.godine pobratimiće se grad Gradiška i opština Zubin Potok.

Izvor: Saopštenje

KiMSpojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva