:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Maj 05, 2020   18:42

0

169

Region: Još jedan novi slučaj u Crnoj Gori, u Sloveniji raste broj obolelih; Makedonija: Prvi pacijent skinut sa respiratora

Institut javno zdravlje Crne Gore saopštio je danas da je zabeležen jedan novi slučaj infekcije korona virusom i da su do sada zaražene 324 osobe.
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, od jučerašnjeg preseka pa do danas u 8:45, završile su analizu 255 uzoraka među kojima je bio jedan novi slučaj infekcije, naveo je Institut, prenela je RTCG.

Radi se o osobi, koja je po dolasku iz inostranstva, smeštena u institucionalni karantin.

Slovenija: Ponovo raste broj novoobolelih

U Sloveniji je broj novoobolelih od novog korona virusa ponovo počeo da raste, nakon dva dana u kojima nije zabeležen nijedan slučaj.

Za 24 sata broj obolelih je povećan za šest, čime je ukupan broj porastao na 1.445, prenosi STA i dodaje da je do toga došlo jer je u ponedeljak testirano 1.338 osoba, za razliku od vikenda kada je testirano znatno manje.

Četvoro od šest novoobolelih su štićenici Doma za stare u Ljutomeru. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, tako da je u toj zemlji preminulo 98 osoba. Dodaje se da su od ukupnog broja obolelih većinom žene, odnosno 808 žena i 637 muškaraca.

U Hrvatskoj 11 novoobolelih i tri smrta slučaja

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano novih 11 zaraženih osoba korona virusom i tri smrtna slučaja, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Ukupan broj obolelih od korona virusa u Hrvatskoj je do sada 2112, rekla je na konferenciji za novinare direktorka Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Preminule tri osobe su starije životne dobi iz Splita, Koprivnice i Dubrovnika.

U Hrvatskoj je ukupno preminulo 83 osoba od posledica korona virusa.

Ukupno je do sada testirano 39.973 osobe, od čega 933 samo u protekla 24 sata.

Broj zdravstvenih radnika koji su pozitivni na korona virus je ukupno 226, a u samoizolaciji ih je 209.

S.Makedonija:Prvi pacijent skinut sa respiratora

Muškarac star 37 godina oboleo od novog korona virusa skinut je danas sa respiratora, izjavio je direktor bolnice "8. septembar" u Skoplju Hristijan Kostov.

On je primljen u bolnicu pre tri nedelje u kritičnom stanju i prvi je pacijent oboleo od Kovida koji je skinut sa respiratora, prenosi MIA.

U toj zemlji je u poslednja 24 sata registrovano osam novih slučajeva virusa Kovid-19, a jedna osoba je preminula, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije u Severnoj Makedoniji je obolelo 1.526 osoba, preminulo je 86, a oporavilo se 1.013.

Najviše zaraženih ima u Skoplju i Kumanovu.

Izvor: Танјуг

koronavirusregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva