:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 16, 2024   20:40

0

73

Rukometaši Srbije porazom od Crne Gore u poslednjoj sekundi eliminisani sa EP

Muška rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Minhenu poražena od selekcije Crne Gore rezultatom 30:29 (15:14) u meču poslednjeg, trećeg kola grupe C.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Lazar Kukić sa sedam golova, dok je Nemanja Ilić dodao pet. U reprezentaciji Crne Gore najbolji je bio Branko Vujović sa osam golova, dok su Miloš Vujović i Nemanja Grbović dodali po sedam.

U drugom meču trećeg kola grupe C od 20.30 časova igraće Island i Mađarska.

Mađarska je prva u grupi C sa četiri boda, a Island je drugi sa tri. Ove dve selekcije su izborile plasman u narednu fazu kontinentalnog šampionata. 

Crna Gora je treća na tabeli grupe C sa dva boda, dok je Srbija poslednja sa samo jednim. Ove dve selekcije su završile učešće na EP u Nemačkoj.

Rukometaši Crne Gore su bolje ušli u meč i u šestom minutu poveli 4:0. Srbija je smanjila na 4:2, ali je crnogorska selekcija održavala prednost od dva do četiri gola. Selektor Srbije Antonio Đerona morao je u 15. minutu da zatraži tajm-aut posle vođstva crnogorske reprezentacije od 9:5.

Srbija je potom smanjila na 9:8, ali je Crna Gora kaznila greške "orlova" i u 21. minutu je povela 12:9. Rukometaši Srbije su u finišu prvog poluvremena zaigrali angažovanije, a prvo poluvreme je završeno vođstvom Crne Gore rezultatom 15:14.

Rukometaši Crne Gore su poveli 16:14 na startu drugog poluvremena, a Srbija je serijom od 2:0 stigla do 16:16. Direktan crveni karton je potom dobio crnogorski golman Nebojša Simić zbog prekršaja nad srpskim rukometašem Draganom Pešmalbekom.

Srbija je iskoristila igrača više i u 37. minutu povela 18:17. Srbija je imala kontru za plus dva, ali je Pešmalbek umesto gola pogodio crnogorskog golmana Nikolu Matovića u glavu. Srpski rukometaš je dobio dva minuta isključenja, a Crna Gora je serijom 3:0 preokrenula rezultat i povela 20:18. 

Usledila je nova serija grešaka srpskih rukometaša, a Crna Gora je u 49. minutu stigla do plus tri (23:20). Srbija je prišla na 24:23, a potom se igralo gol za gol. Srpski rukometaši su u 57. minutu imali veliku priliku da izjednače, ali je crnogorska selekcija iz sedmerca došla do plus dva (28:26).

Srbija je dva minuta pre kraja meča izjednačila na 28:28, a onda je imala napad za vođstvo. Međutim, blok crnogorske selekcije zaustavio je udarac Petra Đorđića. Borozan je potom doneo vođstvo Crnoj Gori 29:28, a onda je Bogdan Radivojević šest sekundi pre kraja iz sedmerca doneo izjednačenje Srbiji (29:29). 

Selektor Crne Gore Vlado je zatražio tajm-aut, a onda je Grbović u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu od 30:29.

Izvor: T a n j u g

rukometEvropsko prvenstvoSrbijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva