:

:

TV Most

Foto: ihf.info

clock

Decembar 11, 2021   19:51

0

131

Rukometašice Srbije posle velike borbe izgubile od olimpijskog šampiona

Rukometašice Srbije izgubile su večerras u duelu sa Francuskom sa 22:19 (9:13), u drugoj fazi takmičenje na Svetskom prevenstvu u Španiji.

Rukometašice Srbije pružile sjajan otpor olimpijskim prvakinjama, vodile tokom velikog dela meča, ali lošija igra u napadu u poslednjih deset minuta doprinela porazu.

Ovim porazom selekcija Srbije ostala je bez šansi za plasmanu četvrtfinale na Svetskom prvenstvu.

Ekipa koju predvodi Uroš Bregar dobro je počela susret i povela je sa 2:0, ali je potom, zahvaljujući nekoliko sjajnih napada u tranziciji ponajviše, Francuska uspela da okrene rezultat.

No, sjajan finiš prvog dela, šest postignutih golova u seriji tokom koje Francuska nije uspela nijednom da odgovori, doneli su Srbiji prednost posle prvih 30 minuta igre od 12:9.

Međutim, drugi deo otpočinje serijom Francuskinja od 4:0. Srbija je uspela da stabilizuje, da poravna rezultat i u nekoliko navrata da ima prednost od jednog gola.

Preloman period, deluje, bio je onaj u kome je Srbija imala pet napada da se odlepi na +2, ali rukometašicama naše zemlje to, naprosto, nije uspelo.

Sjajna Jovana Risović imala je veliki broj izvrsnih odbrana, ali od 51. minuta i gola Lišćevič za prednost od 18:17 napad Srbije nije to adekvatno ispratio.

U poslednjem kolu Srbija igra protiv Slovenije u ponedeljak u terminu od 18.00.

20>51 - Brnabić čestitala rukometašicama na igri i borbenosti

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je našim rukometašicama na prikazanoj sjajnoj igri, borbenosti i hrabrosti u dramatičnom meču, u kojem su večeras poražene od olimpijskih šampionki reprezentacije Francuske.

"Čestitam našim rukometašicama na sjajnoj igri, velikoj borbi i neverovatnoj hrabrosti koju su prikazale protiv olimpijskih šampionki, reprezentacije Francuske. Bilo je zadovoljstvo gledati vas kako se borite za svoju zemlju. Mnogo sreće u nastavku Svetskog prvenstva u Španiji", napisala je Brnabić na Tviteru.

Rukometašice Srbije izgubile su večeras u duelu sa Francuskom sa 22:19 (9:12), u drugoj fazi takmičenje na Svetskom prevenstvu u Španiji.

Srbija je bila dostojan rival olimpijskom šampionu, protiv koga je vodila posle prvog dela igre (12:9), imala egal u završnici, ali je na kraju Francuska opravdala ulogu favorita i upisala novu pobedu.

Izvor: Танјуг, RTS; Foto: ihf.info

rukometSrbijaFrancuskaSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva