:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2024   20:56

0

62

Rusija ponovo zatražila sednicu SB UN o agresiji na SR Jugoslaviju

Rusija je zatražila sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN o agresiji NATO na Jugoslaviju i čeka odgovor predsedavajućeg Saveta bezbednosti, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Rusija je juče (25. mart) u zvaničnom pismu zatražila od japanske misije koja predsedava da u bliskoj budućnosti sazove sednicu Saveta bezbednosti UN povodom 25. godišnjice agresije NATO na Jugoslaviju. Očekujemo zvaničan odgovor“, rekao je on na sednici SB UN.

Ranije je Zaharova saopštila da je Rusija ogorčena zbog neprofesionalnog ponašanja francuske delegacije koja je sprečila održavanje sednice SB UN o agresiji NATO na Jugoslaviju.

Ona je objasnila da je 25. marta francuska delegacija u UN u Njujorku, uz podršku drugih zapadnih delegacija, sprečila održavanje sednice Saveta bezbednosti, posvećene 25. godišnjici agresije NATO na Jugoslaviju, koja je bila odobrena u zvanično usvojenom programu rada SB UN za tekući mesec.

Zaharova je istakla da je na taj način „ukazano nečuveno nepoštovanje prema ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću koji je doputovao u Njujork kako bi učestvovao na pomenutoj sednici“. Istovremeno je poručila da ruska strana namerava da insistira na tome da se sednica SB UN o NATO agresiji na Jugoslaviju održi na ovaj ili onaj način, jer to nije samo jedan u nizu događaja u istoriji, nego prekretnica u formiranju trenutne situacije na Balkanu.

Izvor: Sputnik; Foto: AP

SB UNPoljanskiZaharovaNATO agresijeSR Jugoslavijabombardovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva