:

:

TV Most

Foto: SPS

clock

Avgust 30, 2021   13:36

0

102

Ružić: Nastava u zavisnosti od epidemiološke situacije

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će se nastava u školama odvijati redovno ili na daljinu u zavisnosti od procene epidemiološke situacije, i to na nedeljnom nivou za osnovce, a dan za danom za učenike srednjih škola.

Gostujući na TV Prva, Ružić je ponovio da će u narednoj školskoj godini primenjivati tzv. "model semafora", i objasnio na primeru dva dečaka.

"Ako se Filip zarazi, đaci ce nositi maske u odeljenju. Ako se Filip i Branko zaraze, biće organizovana onlajn nastava u trajanju od 10 dana", objasnio je Ružić.

Kako je objasnio, procena epidemološke situacije za osnovce će se vršiti nedeljno, od utorka do petka, a u srednjim školama svakog dana, a škole će dobiti informaciju kako se menja model nastave.

Ministar je objasnio da roditelji ne mogu da traže da im dete pohađa onlajn nastavu, ali je dodao da, ukoliko je dete u većem riziku, roditelji mogu da traže to uz potvrdu medicinske struke.

Govoreći o pravilama ponašanja na času, Ružić je rekao da je nastavnik u obavezi je da stavi masku, kada priđe učeniku, jer će mu se obratiti, kao i učenik koji treba da odgovara.

Po pitanju najave protesta sindikata prosvetara, Ružić je rekao da su oni bili pozvani da prisustvuju sednici Kriznog štaba.

"Naišli smo na visoki stepen nerazumevanja u odnosu na model koji smo predložili", rekao je Ružić, dodajući da je legitimno da li žele da štrajkuju tražeći veće plate.

"Očekujemo da se ti razgovori nastave. Videćemo kako će to ići", dodao je Ružić.

Na pitanje da li je vakcinacija razlog neizvesnih situacija, kao u Tutinu, ministar je rekao da je upravo to slučaj.

Dodao je i da se 52 odsto nastavnika vakcinisalo protiv koronavirusa, ističući da je vakcinacija jedini način na koji se mogu sprečiti fatalni ishodi.

Izvor: T a n j u g

Branko Ružićškolakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva