:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 22, 2018   10:14

0

219

Sa direktorom ruskih železnica o novim projektima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastaće se u ponedeljak sa direktorom ruske železnice na kojem će, kako kaže, razgovarati o stanju i modernizaciji pruge Beograd–Budimpešta, na kojoj ruske železnice rade.

"Razgovaraćemo i o dolasku Vladimira Putina u januaru i novim projektima koje ćemo raditi sa ruskim železnicama. Ne zaboravite da su ruske železnice jedna od najboljih svetskih kompanija i između ostalog očekujemo da ćemo sa njima nastaviti na rehabilitaciji pruge Beograd–Bar", rekla je Mihajlovićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Na pitanje gde će biti investiran 501 milion evra koje je kompanija "Vansi erports" uplatila kao jednokratnu koncesionu naknadu za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, ministarka kaže da će se o tome razgovarati u Vladi.

"Normalno je da jedan deo ide u infrastrukturu budući da kada se ulaže u infrastrukturu automatski u godinama ispred podižete privredni rast. Mi očekujemo da će jedan deo biti uložen u transportnu infrsatrukturu, da li ona bila energetska ili saobraćajna, u svakom slučaju to je dobro za Srbiju", kaže Mihajlovićeva.

"Videćemo u finansijskom delu vezano za vraćanje određenih kredita, dakle sve ono što se bude smatralo najeefikasijim u tom smislu ćemo uraditi", dodala je ministarka.

Objasnila je da nije prodat aerodrom, već je u pitanju koncesija na 25 godina i da će u narednom periodu novi koncesionar uložiti u sam aerodrom "Nikola Tesla" 700 miliona vera.

"Gradiće se nove piste i biće aerodrom ono što mi želimo da bude, dakle najbolji u ovom delu Evrope", zaključila je Mihajlovićeva i dodala da nema informacija o podizanju aerodromskih taksi. 

Izvor: RTS

Zorana MihajlovićŽeleznički saobraćajVansi erports
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva