:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2023   22:04

0

122

SAD: Nećemo oklevati da uvedemo dodatne sankcije Rusiji i Severnoj Koreji

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena ''neće oklevati'' da uvede dodatne sankcije Rusiji i Severnoj Koreji ako zaključe bilo kakve nove poslove sa oružjem, saopšteno je danas iz američkog Stejt departmenta.

''Već smo preduzeli niz akcija da sankcionišemo entitete koji su posredovali u prodaji oružja između Severne Koreje i Rusije i nećemo oklevati da uvedemo dodatne mere ako to bude potrebno'', rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Miler je ocenio da je ''zabrinjavajuće'' što Rusija i Severna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN).

''Kada vidite nešto što izgleda kao povećana saradnja i, verovatno, vojni transferi, to je prilično zabrinjavajuće i potencijalno bi predstavljalo kršenje više rezolucija SBUN'', rekao je portparol.

Ranije danas predsednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džon Un, sastali su se na kosmodromu Vostočni, u Rusiji.

Javljeno je da je sa Kimom u Rusiju pošao i Jo Čun Rijong, zvaničnik vladajuće stranke zadužen za politiku municije koji se Kimu takođe bio pridružio u nedavnim obilascima fabrika za proizvodnju artiljerijskih granata i projektila.

Očekuje se da će Kim zatražiti ekonomsku pomoć, kao i vojnu tehnologiju, navodi Rojters.

Izvor: T a n j u g

SADRusijaSeverna Korejasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva