:

:

TV Most

Foto: Arhiva

clock

Decembar 17, 2018   19:25

0

237

Salivan: Američke sankcije Dodiku ostaju na snazi

Sankcije koje su Sjedinjene Američke Države izrekle predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine, Miloradu Dodiku, ostaju na snazi, potvrdio je zamenik državnog sekretara SAD Džon Salivan, koji se u Sarajevu sastao sa članovima Predsedništva BiH.

"Sastao sam se sa predsedavajućim Dodikom i druga dva člana Predsedništva, jer poštujemo tu instituciju. Poštujemo demokratiju i odluku građana da izaberu članove Predsedništva, ali to ne menja status Dodika kada su sankcije u pitanju", rekao je Salivan, prenosi Fena.

Ranije ovog meseca, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za jugoistočnu Evropu Metju Palmer izjavio je da doskorašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "i dalje ostaje pod sankcijama SAD, jer to što je postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterijuma za uklanjanje sankcija".

"Dodik zna šta se od njega očekuje kako bi sankcije bile uklonjene i želeli bismo da vidimo da on ide tim putem", poručio je Palmer 4. decembra, istakavši da Dodik "mora da pokaže da je posvećen teritorijalnom integritetu BiH odnosno da ne ide putem secesije" i da su "sankcije uvedene kao funkcija podrške SAD Dejtonskom mirovnom sporazumu".

Izvor: Taнјуг

DodikAmerika sankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva