:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2022   19:10

0

210

Savetovalište za dijabetes DZ Gračanica: U toku pripreme za veliko edukativno predavanje

Pri gračaničkom Domu zdravlja već nekoliko godina postoji Savtovalište za dijabetes čiji se rad bazira na potrebama pacijenata već obolelih od dijabetesa, ali i zdrave populacije, u preventivnom smislu u cilju sprečavanja obolevanja od ove bolesti.

Koordinator Savtovališa Vladimir Petković, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, istakao je da je cilj Savetovališta edukacija pacijenata o samoj šećernoj bolesti, kao i o različitim problemima koji se javljaju tokom njenog trajanja, a radi postizanja kvalitetnijeg načina života.

“Pored edukacije o bolesti mi se trudimo da radimo i na prevenciji i preventivnim pregledima, zbog čega često organizujemo akcije merenja nivoa šećera u krvi. Takođe, trudimo se da ukažemo, kako našim pacijentima tako i zdravim osobama, na to koliko je zdrav način života presudan u prevenciji ove, ali i mnogih drugih bolesti”, istakao je Petković i dodao da svi mooramo voditi računa o zdravoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti kako bismo sprečili mnoge bolesti.

U susret Svetskom danu borbe protiv dijabetesa, Savetovalište u saradnji sa ovdašnjim udruženjem priprema se za veliko edukativno predavanje, koje će biti održano u Gračanici.

“Planiramo da na Svetski dan borbe protiv dijabetesa napravimo veliki događaj koji će okupiti naše eminentne stručnjake iz ove oblasti koji će govoriti na temu dijabetesa. Predavanje će se odnosti na obolele od ove bolesti kako da što lakše žive sa njom, ali i na zdrave osobe kako i da li je moguće sprečiti šećernu bolest”, kazao je Petković.

Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležava se 14.novembra, a Savetovalište za dijabetes i ovdašnje Udruženje “Slatko srce” svake godine ovaj dan obeležavaju raznim akcijama, a sada će po prvi put biti organizovano veliko predavanje, koje je bilo planirano pre nekoliko godina, ali zbog korona virusa nije bilo realizovano.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMdijabetespredavanjeGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva