:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2023   15:36

0

178

Savić: Rama pokušava da neutrališe Kurtijeve ‚‚autogolove"

Pošteni izbori su uvek najdemokratskije rešenje i najbolji izlaz za sve probleme, ocenio je danas advokat Predrag Savić, i dodao da su interesi svih da ne bude nasilja i da se na miran način izađe iz krize.

" Treba shvatiti da je dijalog moguć", kazao je Savić za T a n j u g i naveo da nijedna revolucija nije ništa dobro donela ovoj planeti.

On je dodao i da se u Srbiji jedna stvar nikako ne oprašta, a to je "pogrešna ženidba i uticaj žene i ženine familije".

"Kada ženina familija počne da vlada državom i raspoređuje na funkcije, onda se dogodi da neko iz njene familije koji je nezadovoljan bude pučista", kazao je Savić.

Govoreći o potezima albanskog premijera Edija Rame, on je naveo, da je Rama vrlo lukav, a pri tom iskusan, sposoban i pragmatičan političar koji sada koristi sva sredstva da neutrališe "autogolove" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Rama je inteligentan čovek koji kontroliše i pokušava da umanji štetu koju je napravio Kurti. On zna da njegov predlog statuta nema nikakvu formalno pravnu težinu, ali mu je cilj da napravi što veću zbrku" kazao je Savić.

Prema njegovim rečima, ovo što trenutno radi Kurti, prilično je glupo za za interese tzv. Kosova, a pri tom je uspeo i da razljuti one koji su ga podržavali i dali viznu liberalizaciju.

Novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić, kazao je za T a n j u g da ova situacija na Kosovu i Metohiji mora da se rastereti, odnosno relaksira kako bi problemi mogli da se rešavaju.

"Jedno je sigurno da ovo nije trenutak kada treba donositi bilo kakve strateške odluke. Ne postoji ništa što je potpisano sa Zapadom, a što je ispoštovano. Zapad je u ovom trenutku nesposoban da drži bilo kakav dogovor", naglasio je Vujičić i dodao da je naš cilj prevashodno da nas niko ne dira i da zaštitimo inrterese Srbije.

On je naveo i da je trenutna politička situacija u Srbiji jako nategnuta i kako naglašava jedni drugima treba da se izvinimo. 

"Vlast se dobija ili gubi na izborima. To nije bidermajer i ne baca se iza leđa" kazao je Vujičić.

Izvor: T a n j u g

Predrag SavićKiMKurtiRama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva