:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2021   22:19

0

30

Selaković: Principijelna pozicija Jermenije po pitanju KiM

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Jermenije Araratom Mirzojanom, kojem je zahvalio na principijelnoj poziciji Jermenije po pitanju KiM i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ministar Selaković je upoznao sagovornika sa aktuelnom situacijom na KiM, kontinuiranim nesprovođenjem Briselskog sporazuma i primenom jednostranih mera.

Selaković je konstatovao tradicionalno dobre i prijateljske odnose Srbije i Jermenije, izrazivši spremnost za intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje ukupnih odnosa dve zemlje.

Razgovarano je i o značaju razmena poseta na najvišem i visokom nivou, a šef srpske diplomatije najavio je da će uskoro biti imenovan ambasador Srbije u Jerevanu i izneo očekivanje da će Jermenija u što skorijem periodu otvoriti ambasadu u Beogradu.

Selaković je ukazao da je robna razmena daleko ispod potencijala privreda dve zemlje i poručio da je Srbija zainteresovana za identifikovanje oblasti od zajedničkog interesa kako bi ekonomska saradnja dve zemlje bila na zadovoljavajućem nivou.

Selaković je jermenskog ministra upoznao sa uspesima ekonomskih reformi Srbije u prethodnih sedam godina.

Izvor: T a n j u g

Nikola SelakovićJermenijaSrbijaKiMNjujork
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?