:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   8:20

0

23

Selaković sa Čen Bo o saradnji Srbije i Kine

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je čestitala na novoj dužnosti i poručila da je uverena da će, kao i do sada, nastaviti da pruža izuzetan doprinos unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Kine.

Uz pozdrave ministra spoljnih poslova Vang Jia, uručila je čestitku, koju je, povodom stupanja na novu dužnost, ministru Selakoviću uputio državni savetnik i ministar spoljnih poslova NR Kine Vang Ji, na čemu je Selaković posebno zahvalio, podsećajući na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji.

Kako prenosi ministarstvo u saopštenju, u razgovoru je izraženo obostrano zadovoljsvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između Srbije i Kine i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Konstatovano je da je, uprkos pandemiji KOVID-19, dodatno unapređena saradnja dve zemlje i očuvan kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Selaković je čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv KOVID-19 i ponovio zahvalnost Kine na ukupnoj pomoći Vlade NR Kine, kineskih provincija i kompanija, a posebno ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji.

Razmenjena su mišljenja o unapređenju ukupne saradnje, kroz intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem političkom nivou i ponovljena je uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative „Pojas i put“, kao i mehanizma saradnje Kina-CIEZ („17+1“), kojima naša strana pridaje veliki značaj.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva