:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 18, 2024   11:07

0

41

Selaković: Većina članica SE pogazila principe, Srbi na Kosovu žive u getu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da je većina članica Saveta Evrope pogazila pravila i principe na kojima je zasnovana ta međunarodna organizacija, ističući da Srbi na Kosovu žive u getu te da se nad srpskim narodom sprovodi etničko čišćenje i kulturni zločin.

Selaković je ukazao na nehuman način tretiranja Srba na Kosovu od strane režima Aljbina Kurtija navodeći da aspiracije Prištine i njihovih mentora za pristupanje Savetu Evrope traju duže vreme.

"Mislim da su naši građani najrazočaraniji time što su verovali da su nam neke države prijateljski nastrojene, na prvom mestu Grčka. Taj isti Savet Evrope je 2010. usvojio izveštaj o trgovini ljudskih organa otetih Srba i nealbanaca sa Kosova i Metohije", kazao je Selaković za TV Informer.

Kako dodaje, činjenica je da je 14 odsto Srba u prethodnih godinu i po dana napustilo Kosovo, kao i da je Bratislav Nikolić više od dve godine u pritvoru zbog nelegalne gradnje jer je, kako ironično primećuje, Kurtijev režim poznat po svom urbanizmu.

"Srbi žive u getu na Kosovu i Metohiji. Proterali su 219.000 Srba. Kosovo je teritorija sa najmanjim procentom povratnika nakon ratnog perioda na svetu. Manje od dva odsto ljudi se vratilo. Nad srpskim narodom se sprovodi etničko čišćenje i kulturni zločin, a neko izađe pred Evropu i kaže: 'evo, ova teritorija je ispunila uslove za članstvo u Savetu Evrope'. Ovo je ceo scenario, još iz devedesetih godina, koji se zasniva na tome da 'moramo da prihvatimo realnost'. Savet Evrope je zasnovan na nekim pravilima i principima. Većina je pogazila ta pravila i principe pre dva dana. Nama je važno da nastavimo da se borimo, da zaštitimo i naš narod i našu državu", kazao je Selaković.

Izvor: Kosovo onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva