:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jul 03, 2020   15:27

0

225

Serijal “Hajde da se igramo i recikliramo” uskoro pred gledaocima

Serijal dečjih emisija “Hajde da se igramo” u produkciji udruženja Litera publika je već imala prilike da vidi, kako na televiziji, tako i na internetu. Cilj ovog serijala bio je da se deca upoznaju sa igrama koje su igrali njihovi roditelji ili čak deke i bake, da se na neki način udalje od mobilnih telefona i kompjutera, ali i da obogate svoj život novim saznanjima.

U produkciji Litere, pod rediteljskom palicom Sonje Ristić, sada se završava snimanje drugog serijala emisija, “Hajde da se igramo i recikliramo”, a osim igara, pridodate su ideje – kako iskoristiti materijale, kako reciklirati i samim tim zaštititi životnu sredinu.

U novom serijalu pojavljuju se i gosti, i to upravo oni koji su svoj rad i delo uglavnom posvetili deci, kao što su Ljubivoje Ršumović, Branko Kockica, Minja Subota, Leontina Vukomanović i drugi. Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Radmila Miljković, koja je ispred Medijsko-kulturnog udruženja Litera i producent celog projekta, kaže da veruje da je Ministarstvo imalo sluha i prepoznalo važnost jednog ovakvog projekta.

Sonja Ristić kao reditelj ovih emisija, već ima iskustva u radu sa decom. Smatra da nije lako, ali i da je prelepo raditi sa decom, naročito kada se vidi rezultat, kada se vidi radost i dečji smeh.

– Između ostalog, cilj ovog serijala je da malo decu ukrademo od mobilnih telefona, tako što ćemo da ih izvedemo napolje. Moderna tehnologija je veliki problem današnjice. Nije cilj udaljiti decu potpuno od telefona, ali jeste skratiti im vreme koje provode pored njih. Da im ukažemo na nešto što je mnogo bolje i mnogo zdravije – kaže za Jutro RTV Gračanica Sonja Ristić.

Kako kaže Radmila Miljković, deca su prepoznala igre koje su imali prilike da gledaju, pa se dešava da nakon gledanja ili snimanja odmah počinju i da ih igraju.

– Mi smo donekle uspele u svojoj nameri i svojim ciljevima. Deca zaista usvajaju zdrave životne navike, udišu svež vazduh, duže su napolju sa svojim vršnjacima. Što je jako bitno želimo da deca prilikom igranja ovih igara razvijaju svoju maštovitost, a sada sa  recikliranjem i svoju kreativnost. Istovremeno, zahvalila bih se i roditeljima na neizmernoj podršci – kaže Rada Miljković.

Serijal, čije se snimanje upravo završava, će nakon montaže, biti predstavljen publici, na kanalima televizija Most, Puls i Mir, a emisije će biti postavljene i na Youtube kanal.

Izvor: RTV Gračanica

KiMHajde da se igramo i recikliramoGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva