:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 18, 2024   18:30

0

101

Severna Mitrovica: Humanitarna revija maturskih haljina za obnovu manastira Devič (video)

U organizaciji Ekonomskog i Umetničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, održana je humanitarna, prodajna revija maturskih haljina, a sav prihod namenjen je obnovi manastira Devič.

Na reviju i učešće u akciji, koja je održana u okviru Zelene nedelje, pozvani su  maturanti srednjih škola širom Kosova, kako bi budući brucoši kupili odeću za proslavu mature i na taj način „reciklirali“ i učini human gest.

Donirane haljine, od kojih su mnoge bile kreacije studenata umetnosti,  su na modnoj pisti predstavile studentkinje, a brojna publika je birala najlepše modele, koji su potom išli na licitaciju. 

Portparol Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Bojana Đukić naglasila  je da će opština uvek podržavati humanitarne akcije.

„Nečije malo, nekome uvek može mnogo značiti. Opština je ovoga puta izdvojila 20 hiljada dinara, a sav novac ići će za obnovu manastira Devič. Želela bih da naše vrednosti postanu navike, a naše navike – naša sudbina“, kazala je Đukić.

Ekonomski fakultet je uvek spreman za izazove i veoma rado se pridružio akciji, istakla je dekanicamTanja Vujović, dodavši da je sakupljena 161 haljina, od kojih se je za  reviju  odabrana 61. 

„ Jako je lepo ispalo. Zahvalni smo svim građanima koji su donirali svoje haljine, svim studentima koji su se odvažili, jer je ovo iskustvo koje nisu doživeli. Ovako smo apelovali na maturante da ne kupuju i gomilaju, jer smo naučili da kupimo, upotrebimo i bacimo. Naučili smo da volimo stvari i koristimo ljude, a treba obrnuto. Objavićemo koliko smo sredstava sakupili za obnovu manastira Dečani“, poručila je Vujović .

Budući visokoškolci su imali priliku i da posete štandove fakulteta prištinskog univerziteta i tako steknu uvid u smerove i profesije koje ova institucija nudi.

Pripremljen je i muzički program u kojem su učestvovali studenti univerziteta.

Događaj je održan u okviru ,,Zelene nedelje”, koja je deo projekta “PELMOB”, a pod pokrioviteljstvom PO Kosovske Mitrovice.

Izvor: TV Most; foto: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva