:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 15, 2019   8:52

0

201

Šib: Ne tražimo da se odreknete Rusije

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je rešavanje pitanja Kosova jedan od najvažnijih uslova za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, kao i da se od Srbije da bi postala članica ne traži da ne sarađuje s Rusijom.

"Tačno je da se pitanje Kosova mora rešiti pre ulaska u EU i da je to jedan od najvažnijih uslova koje treba ispuniti za članstvo. Beograd i Priština trebalo bi da dođu do dogovora i normalizacije i na njima je kako će taj sporazum izgledati", odgovorio je Šib na pitanje u intervjuu za današnje "Večernje novosti" da li će uslov Srbiji biti da prizna nezavisnost Kosova.

On je takođe, povodom mogućnosti da se u pregovore uključe „novi igrači“, poput SAD i Rusije, ponovio stav Berlina da Beograd i Priština vode dijalog u kome posreduje EU i da takav format treba i da ostane.

Nemački ambasador istakao je i da se od Srbije ne traži da ne sarađuje s Rusijom da bi postala članica EU.

„I Nemačka i EU sarađuju s Rusijom. Očigledno je da Rusija trenutno nije ‘lak’ partner, ali naravno da su dijalog i saradnja važni. Znači, ne tražimo da ne srađujete s Rusijom kako biste postali članica EU“, rekao je Šib.

Izvor: Танјуг

Tomas ŠibSrbijaKosovoEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva