:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2021   20:13

0

194

Šilovo: Protest zbog oružanog incidenta

Povodom oružanog incidenta koji se juče desio u Šilovu, meštani su danas, u centru sela, održali protest, tražeći od nadležnih da im garantuju bezbednost. 

Meštani Šilova, njih više od 350, predali su još prošle godine opštini Gnjilane, policiji i KFOR-u peticiju sa zahtevom da zabrani rad lokala, u kojima, se pored alkoholnog pića, kako se navodi,  „podvode ženske osobe za koje se ne zna odakle su i sa kojom namerom borave u tim objektima", ali do danas nije bilo nikakve reakcije ili odgovora. 

Dan nakon oružanog incidenta kada je ranjen jedan njihov sunarodnik, suprug vlasnice lokalne kafane, zbog, kako policija pretpostavlja, finansijskih nesuglasica sa napadačem, Srbi u Šilovu su obnovili svoj zahtev za bezbednošću. 

„Iako pored škola i verskih objekata po zakonu ne bi trebalo da rade ovakve  kafane  sa sumnjivom klijantelom, ovde u selu ih ima tri u kojoj rade oko 40  žena. Naša deca, sestre i majke ne smeju slobodno proći ulicom  jer im korisnici kafana dobacuju, uriniraju naočigled svima i prete. Molimo sve nadležne da za  ovaj problem reaguju što pre“, izjavio Milan Savić, meštanin Šilova.

„Naša deca su ugrožena  moralno i duhovno , ako se nastavi ovako može biti i ugrožena fizički", smatra  Vesimir Antanasković.

U peticiji, za koju nema odgovora nadležnih ni domaćih, ni međunarodnih zvaničnika, piše i to da se „mlade dame" koje rade u određenim kafićima oblače neprimereno i da na taj način veoma loše utiču na okolinu, imajući u vidu da se navedeni lokali nalaze u gusto naseljenom delu sela, pa čak jedan i blizu Komercijnalne banke, gde većina klijenata iz Kosovskog Pomoravlja dolazi po platu, a tuda je i  osnovcima i gimnazijalcima u Šilovu jedini put do škole.  

Meštani su u lanjskom dopisu ukazivali opštinskim vlastima, policiji i KFOR-u i na to da nemoralni ljudi iz ponekih kafića nepristojno dobacuju devojkama i ženama, izlaze pijani i vrše nuždu naočigled svih. Ni na to do sada nije bilo odgovora i pored upozorenja da ne dođe do većih incidenata.  

Sada, kada je oružje počelo da govori, srećom bez fatalnih posledica, u Šilovu očekuju brz i efikasan odgovor nadležnih. 

Izvor: RTV Puls

Šilovoprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva