:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 26, 2021   16:37

0

582

Simić: Dok Srbi mirno protestuju, pripadnici ROSU izazivaju incidente

Danas je sedmi dan mirnih, demokratskih protesta Srba na severu Kosova i Metohije protiv jednostranih poteza Prištine kojima se ugrožava i njihovo pravo na slobodu kretanja, ali sa svim ovim specijalcima na Jarinju i Brnjaku i njihova bezbednost, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić koji je danas obišao okupljene Srbe na prelazu Brnjak.

On je naglasio da je „narod dobro odgovorio na pozive predsednika Vučića i predsedništva Srpske liste da ostane miran, staložen i ne naseda na provokacije“.

Prema njegovim rečima u proteklih sedam dana Srbi su provocirani borbenim vozilima, u opštini Zubin Potok sa kuća su skidane i uništavane srpske zastave, uništavana je ulična rasveta...

„Nakon toga su grubo pretukli trojicu Srba koji su samo spremali ogrev za svoje porodice, uništavali su privatna vozila koja su se nalazila nekoliko kilomotara dalje od mesta gde Srbi protestuju, uništavali su i građevinske mašine, pripadnici ROSU su uništavali vozila tako što su kundacima pušaka lomili stakla, migavce, farove, hteli su da nanesu štetu imovini ovog naroda“, istakao je Simić.

Simić je napomenuo da Srbi na sve te provokacije nisu reagovali  i to je najvažnije.

Naglasio je da su pripadnici ROSU u proteklih sedam dana tri puta pucali iz vatrenog oružja što je dodatno uznemirilo i zastrašilo Srbe koji žive u ovom delu Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima vrhunac bahatosti pripadnika ROSU jeste i vezivanje i propitivanje momka Stefana Pantelića nad kojim su vršili psihičko nasilje bez ikakvog razloga.

„Ovo je dovoljno da se postavi jedno prosto pitanje – kada međunarodni predstavnici pozivaju dve strane na suzdržanost, koje dve strane. Šta to treba da urade Srbi da se Stefan ne nalazi u svom dvorištu ili da Srbi ne parkiraju vozila u svoja dvorišta... Šta to treba da urade Srbi kako pripadnici ROSU ne bi šenlučili  i pucali u uličnu rasvetu...“, ocenio je Simić.

Izvor: TV Most

KiMSimićBrnjakprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva