:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 01, 2019   22:24

0

553

Simić: Nadležne institucije da pronađu i kazne krivce; Spirić: Moramo biti složni u ovom složenom i nestabilnom periodu

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić Simić posetili su večeras u Kliničko bolničkom centru u Severnoj Mitrovici operisanog srpskog mladića koji je izboden nožem u Mitrovici i najoštrije osudili napad koji se večeras dogodio na glavnom ibarskom mostu u ovom gradu.

Simić je kazao da smo svedoci da retorika albanskih političara iz Prištine podgreva situaciju i stvara ovakve incidente u kojima se ugrožavaju čak i maloletna lica.

„U ime Srpske liste, predsednika Gorana Rakića, apelujem na nadležne institucije da ulože maksimalne napore, pronađu one koji su izvršili ovo nedelo i kazne ih, kako bi poslali jasnu poruku da nasilje nije prihvatljivo“, rekao je Simić.

Simić je uputio apel i građanima  da ostanu suzdržani ali i oprezni jer, kako je istakao, u narednom periodu kako se budu približavali vanredni parlamentarni izbori ne mogu se isključiti ovakvi događaji.

„Mi ćemo zahtevati od svih nadležnih organa, Kfora, Kosovske policije i Euleksa da pojačaju budnost i povećaju prisustvo na osetljivim tačkama između severnog i južnog dela grada kako bi se preventivno delovalo u sprečavanju ovakvih incidenata", rekao je Simić.

Predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić ocenio je da večerašnji incident jasno pokazuje da srpska zajednica na Kosovu nije bezbedna i da su prvokacije svakodnevne.

„Incident nam pokazuje da moramo da budemo složni i jedinstveni, pogotovu u ovom periodu koji je jako složen i nestabilan“, rekao je Spirić.

Izvor: TV Most

KiMSimićSpirićizboden mladićKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva