:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 08, 2019   9:48

0

288

Simić: Serija krađa i pljački vid pritiska na Srbe na KiM

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da serije krađa i pljački na Kosovu i Metohiji predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda.

Simić je za RTS rekao i da ono što je objavio „Vašington post“ o obećanju kosovskog predsednika Hašima Tačija da će promeniti kurs kada su u pitanju takse, predstavlja izmišljotinu.

On je podsetio je da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju njegovoj partiji glasali za uvođenje taksi.

Simić je kazao da se Tačijeva desna ruka i predsenik kosovske skupštine Kadri Veselji javno hvalio da je predlog premijera Ramuša Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto.

„To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako eto ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što teži“, istakao je Simić.

On je, govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, istakao i napade koji su se desili u Stanišoru i Gornjem Kuscu – seriju krađa i pljački koji su doživeli Srbi u tim krajevima i podsetio da je porodica Božidara Denića od 1999. po peti put opljačkana u opštini Novo Brdo, koja je multietnička opština.

Simić je naveo i da je u Gornjem Kuscu verbalno napadnut sveštenik koji je krenuo da služi liturgiju u porti crkve.

„To je je još jedan vid pritiska na Srbe na KiM pored taksi koji blokiraju distribuciju srpskih proizvoda, posebno onima koji žive južno od Ibra“, rekao je Simić.

Navodi se da će delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Goranom Rakićem, danas otputovati u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske kako bi preneli pozdrave rukovodstvu i narodu RS od Srba sa KiM.

Izvor: TAНЈУГ

simićpritiscipljačke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva