:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2019   19:24

0

162

Simić: Takse otežavaju živote i Srba i Albanaca

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je, povodom godišnjice uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije, rekao da su Srbi na Kosovu očekivali da će takse brzo biti ukinute.

"Mi, politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, nismo mogli da verujemo da će se Priština odupreti pozivu međunarodnih predstavnika", rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić u emisiji U središtu pažnje Prvog programa Radio Beograda.

Podseća da je jedino predsednik Aleksandar Vučić objašnjavao i srpskim predstavnicima i javnosti u celini da to neće ići tako lako i da u Prištini nema razumnih pojedinaca koji su sposobni da shvate posledice takvog delovanja.

"Takse najviše otežavaju život Srba na Kosovu i Metohiji, ali otežavaju i život Albanaca i mi smo se nadali da će uslediti pritisak Albanaca kojima takođe poskupljuju namirnice i ugrožava se privreda, da će oni podići glas i pokazati političarima da ne mogu da se igraju sa takvim stvarima. Nažalost oni su ostali nemi, njihovi mediji su takve ljude koji su bili glasovi razuma skrajnuli i ostavili po strani", ukazao je potpredsednik Srpske liste.

Međunarodna zajednica se, kaže, pokazala kao nekredibilna u situacijama kada Priština krši potpisani Cefta sporazum, kao i Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji.

Postavlja pitanje: "Da li je Priština toliko jaka da može da odbije savete zapadnih partnera, pre svega mislim na one iz Brisela i Vašingtona, Berlina i drugih gradova ili međunarodna zajednica zaista nema interes da podseti Prištinu da ne mogu da krše sporazume koji su sami potpisali".

Igor Simić je komentarišao i objavljivanje fotografija dvojice osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, što je uradila kosovska policija uz odobrenje Specijalnog tužilaštva.

"Stradanje i mučko ubistvo Olivera Ivanovića je istovremeno pokazalo svo licemerje i međunarodnih predstavnika, ali i prištinskih institucija, koje su ovaj zločin iskoristile da ostvare neke svoje političke ciljeve - da maltretiraju Srbe, demonstriraju silu, upadaju na sever Kosova i Metohije i da kroz optužbe prema svim onim Srbima koji nisu spremni da pognu glavu i pod pretnjama, poput potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, da time pošalju poruku svima ostalima", istakao je potpredsednik Srpske liste.

Simić podseća da je jedino na prostoru Kosova i Metohije pojedinac dužan da dokaže svoju nevinost, umesto da tužilac ima obavezu da dokaže njegovu krivicu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva