:

:

TV Most

Foto: Kosovskomitrovački okrug

clock

Mart 23, 2020   11:51

0

277

Simić: Zdravstvene institucije funkcionišu, snabdevenost namirnicama dobra

Danas je u prostorijama Kosovskomitrovačkog upravnog okruga održan vandredni koordinacioni sastanak načelnika okruga sa rukovodiocima inspekcijskih službi, na kome se razgovaralo o ukupnoj situaciji na terenu nakon uvedenog vandrednog stanja u našoj zemlji zbog epidemije koronavirusa.

Rukovodioci inspekcijskih službi su izvestili načelnika okruga da i u ovim okolnostima na području Kosovskomitrovačkog okruga sve važne zdravstvene i državne institucije odgovorno i uspešno funkcionišu. Na teritoriji severnih opština do sada nije zabeležen nijedan slučaj oboljenja od virusa Kovid-19 

Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama je dobra i nema potrebe za stvaranjem zaliha. Radno vreme prodavnica prilagođeno je novonastaloj situaciji i usklađeno je sa odlukom Vlade Republike Srbije. Takođe, nisu primećene ozbiljnije zloupotrebe u smislu podizanja cena u veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima. Apoteke su solidno snabdevene, ali se zbog novonastale situacije pozivaju građani da racionalno kupuju lekove, zaštitnu opremu kao i dezinfekciona sredstva, i da ne stvaraju nepotrebne zalihe.  

Najveći procenat stanovništva poštuje naredbu državnog rukovodstva o ograničenom kretanju, pa je opšta ocena da se po tom pitanju ozbiljno i odgovorno pristupilo.

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić je istakao da će se državni organi Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i organi lokalnih samouprava i ubuduće upravljati prema uputstvima svoje Vlade u Beogradu, što se takođe očekuje i od stanovništva. U ovom trenutku neophodno je odgovorno i savesno ponašanje svakog pojedinca, kako bismo se svi zajedno u što kraćem roku izborili sa pandemijom. On takođe apeluje na stanovništvo da ostanu u svojim domovima, strogo prate, ispunjavaju i poštuju uputstva nadležnih zdravstvenih službi i državnog vrha Srbije, kao i upustva kriznih štabova za vandredne situacije u svojim opštinama.

Koordinacioni sastanak je održan u skladu sa najnovijom naredbom Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju osoba u zatvorenom prostoru.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kosovskomitrovački okrugSlavko SimićkoronavirusKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva