:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2021   14:52

0

112

Situacija u obrazovnom sistemu iz nedelje u nedelju bolja

Epidemiološka situacija u obrazovnom sistemu je bolja iz nedelje u nedelju, ali je potrebno da se još veći broj ljudi odazove imunizaciji protiv kovida, poručio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ružić je rekao da se u školama beleži pozitivan trend i da je u nedelji od 9. do 15. decembra broj obolele dece od šest do 18 godina iznosio 1.071, što je 0,14 odsto.

On je apelovao na sve da i se za vreme zimskog raspusta pridržavaju epidemijskih mera i naveo da je više vakcinisanih prosvetnih radnika, te da su dosadašnji apeli urodili plodom.

"Očekujem da se još veći broj prosvetnih radnika vakciniše, a broj vakcinisanih je za procenat manji od procenta u opštoj populaciji", rekao je Ružić za Tanjug.

Ministar je poručio da je sada mnogo bolja situacija nego tokom proleća i dodao da će i sledeće nedelje učenici u svim osnovnim i srednjim školama imati nastavu uživo.

"Uvođenjem zelenih kovid sertifikata brojevi vakcinisanih su dobili jedan zamajac i svest o tome je podignuta na viši nivo, ali i dalje je nedovoljno", poručio je Ružić.

Ružić se danas u Beogradu sastao sa ministrom za visoko obrazovanje i naučno istraživanje Libije Omranom Algepom i tom prilikom najavljen je dolazak 200 libijskih doktora fizikalne terapije na specijalizaciju u Srbiju.

Izvor: Танјуг

Ružićnastavakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva