:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Jun 22, 2021   16:12

0

44

Škodrić: Priprema nove Liste, sa novim inovativnim lekovima

Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić razgovarala je sa predstavnicima Udruženja pacijenata Srbije (UPS) i Udruženja proizvodaca inovativnih lekova (Inovia) o dostupnosti inovativne terapije u Srbiji.

 

Škodrić je istakla je da je u postupku priprema nove Liste lekova koja će sadržati nove inovativne lekove, kao i da se razmatraju prioritetni lekovi u skladu sa mišljenjima struke i finansijskim sredstvima.

Kako se navodi u saopštenju RFZO, predstavnici udruženja pohvalili su dosadašanje aktivnosti Fonda u obezbeđivanju najsavremenije inovativne terapije, kao i veliki iskorak koji je načinjen u Srbiji u poslednje tri godine po pitanju dostupnosti inovativne terapije za lečenje različitih najtežih i hroničnih oboljenja. 

Na sastanku je istaknut i značaj redovne i otvorene komunikacije RFZO-a sa predstavnicima udruženja pacijenata i udruženja proizvođača inovativnih lekova, koji, kako se navodi, pružaju punu podršku aktivnostima Fonda na omogućavanju najefikasnije terapije pacijentima.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva