:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 19, 2019   14:06

0

653

Školovanje za kuvare prvi put na Kosovu i Metohiji

Svršeni osnovci sa Kosova i Metohije  koji su želeli da se školuju za kuvara do sada su to mogli  u centralnoj Srbiji. Od ove godine Ekonomsko trgovinska škola u Kosovskoj Mitrovici uvela je novi trogodišnji smer , na kojem učenici teorijski ali i praktično mogu da nauče tajne kulinarstva.

Dugogodišnja želja Mihajla Kazića koji je završio Osnovnu školu “Sveti Sava” je da jednog dana postane profesionalni kuvar.

“Oduvek želim da budem kuvar. Do sada ovde nije bilo kuvarske škole. Jedva čekam rezultate sa prijemnog i nadam se da ću upisati ovde školu”, rekao je Kazić.

Kako je kulinarstvo jedno od popularnijih i traženijih zanimanja u svetu i kod nas, Ekonomsko trgovinska škola u Kosovskoj Mitrovici odlučila je da od ove godine uvede smer za kuvare i tako pruži šansu mladima koji žele da se opredele za ovu profesiju.

“Ovo je novina u Ekonomsko trgovinskoj školi i našem gradu a novina i na teritoriji čitavog Kosova i Metohije. Ovo je način da pomognemo našoj zajednici, da olakšamo porodicama, da naša deca ostanu ovde”, rekla je Dragana Antonijević,  direktor Ekonomsko trgovinske škole Kosovska Mitrovica.

Ona je dodala da je biti kuvar vrlo profitabilno i pruža funkcionalno i praktično znanje.

“Ozbiljno ćemo poraditi na svim uslovima i pripremi kabineta. Deca će praksu obavljati u kabinetima i kod strateških partnera škole. Želimo da izvedemo generacije dece koja će kvalitetno obavljati posao za koji se školuju”, naglasila je Antonijević.

Trogodišnje školovanje za kuvara pohađaće deset učenika a kako je najavljeno za njih će najverovatnije biti obezbeđene stipendije.

Izvor: TV Most

KiMEkonomsko trgovinska školakuvarsrednja škola
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva