:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 16, 2019   8:47

0

247

Skoplje: Ambasada SAD upozorila na povećan rizik od terorizma

Ambasada SAD u Skoplju upozorila je na povećan rizik od terorističkih napada u Severnoj Makedoniji „inspirisanih ekstremističkom ideologijom“.

„Terorističke organizacije i pojedinci, inspirisani ekstremističkom ideologijom, imaju nameru da napadnu civile, uključujući američke građane koji putuju u inostranstvo“, objavljeno je juče na sajtu američke ambasade u Skoplju.

U saopštenju se navodi da teroristi sve više koriste „manje sofisticirane metode“ za napad na grupe ljudi na javnim mestima, uključujući pištolje, vozila i hladno oružje.

Podsećajući da se teroristički napadi i drugi bezbednosni incidenti često dešavaju bez ikakvog upozorenja, ambasada poziva američke državljane da zadrže „visok novo budnosti“.

Ističe se i da ekstremisti sve više ciljaju ka tome da identifikuju i napadnu „lake mete“ kao što su tržni centri i pijace, aerodromi, hoteli, klubovi i restorani, bogomolje, škole, parkovi i drugi javni javni događaji, poput sportskih takmičenja, političkih skupova, demonstracija….

Kako je prethodno objavljeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije sprovelo je akciju kako bi sprečilo napad Islamske države u toj zemlji.

Makedonska policija ja akciju sprovela nakon što je razmenila operativne informacije sa „partnerskom zemljom“ o planovima ekstremista za teroristički napad.

Izvor: Танјуг

SkopljeSADTerorizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva