:

:

TV Most

clock

Oktobar 09, 2019   15:02

0

41

Skupština Srbije završila raspravu o finansijskim zakonima

Skupština Srbije završila je danas raspravu u pojedinostima o setu zakona iz oblasti finansija.

Glasanje o predlozima zakona o investicionim fondovima, kao i o predlozima zakona o kontroli državne pomoći, računovodstvu, reviziji i izmena i dopuna Zakona o osiguranju depozita zakazano je za sutra u 11.15 sati.

Na dnevnom redu aktuelne sednice je i rebalans budžeta za 2019. godinu, a poslanici su se o toj tački već izjasnili pre dva dana nakon što su završili raspravu o pojedinostima.

Poslanik SNS Aleksandar Marković se tokom rasprave osvrnuo na delovanje opozicije u Srbiji, rekavši da Savez za Srbiju svaki dan lepljenjem nalepnica pokazuje svu bezidejnost i nedostatak političkog programa. Ocenio je da je "najbestidniji" među njima Boško Obradović nalepnicu zalepio čak u holu parlamentu, te dodao da mu nije jasno zašto obezbeđenje nije reagovalo.

Marković je rekao da je čak i Goran Ješić iz DS Obradovićevo delo prokomentarisao negativno: "Kako da ispadneš idiot, moron i glupan. Uputstvo sa pratećim tekstom u tri slike". Na tim slikama koje je podelio Ješić, kaže Marković, nalazi se Boško Obradović u akciji lepljenja nalepnica.

Poslanik SNS se osvrnuo na navode da je Branislav Trifunović u Narodnom pozorištu u Leskovcu tokom izvođenja predstave "Pad" pocepao zastavu Srbije. Marković je Trifunovića nazvao "spodobom" koja cepa srpsku zastavu, pa to posle pravda umetničkom slobodom.

"Kako ga nije sramota? Koliko je predaka naših poginulo za tu zastavu", upitao je Marković.

On je pokazao fotografiju predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća na kojoj, navodno, puši marihuanu. Marković je rekao i da ga zabrinjava narastajuća agresija u srpskom društvu.

Tokom rasprave bilo je polemika o stranim investitorima, a poslanik SRS Aleksandar Šešelj je istakao da postoje pritisci sa zapada da se odustane od investicija koje ne dolaze od njih.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijefinansijski zakoni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva