:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2020   11:41

0

156

Skupštinski odbor usvojio izmene Zakona o zaraznim bolestima

Članovi Odbora za zdravlje i porodicu jednoglasno su usvojili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Određeno je da izvestilac na sednici na kojoj se bude raspravljalo o tom zakonu bude predsednik Odbora Darko Laketić.

 

Na sednici Odbora, članovi su se saglasili da je taj zakon, zbog epidemijske situacije sa kojom se zemlja suočava poslednjih osam meseci, a usled pandemije virusa korona, neophodan i da ga je preko potrebno doneti.

Laketić je naveo da u trenutku pisanja samog Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kovid 19 je bio nepoznat, a u međuvremenu dešavanjem epidemije, izmene su postale neophodne.

"Izmene u Predlogu zakona vidim kao našu zajedničku obavezu da u narednom periodu dobijemo jedno pravo poštovanje protivepidemijskih mera, a time ćemo dobiti manje zaraženih i preminulih", rekao je Laketić.

U Predlogu izmena i dopuna zakona, za koji je Laketić naveo da su ga mediji okarakterisali kao rigidan, na tas je stavljen zakon i sve ono što on nosi u smislu savesnijeg korišćenja protivepidemijskih mera i ono sa čime se suočava zdarvstveni sistem Srbije, odnosno njegova popunjenost.

"To otvara velike probleme i to ne samo što kod ovakvih vrsta epidemija akutne protivepidemijske mere ne donose odmah rezultate, već smo i stara nacija, a imamo i mnogo pacijenata koji boluju od hroničmih bolesti i ti pacijenti ne bi imali gde da se leče ako bi se nastavilo zaražavanje i hospitalizacija u ovom broju", rekao je Laketić.

Izvor: Танјуг

Skupština SrbijeZakon o zaraznim bolestima
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva