:

:

TV Most

clock

April 15, 2024   8:59

0

92

SL: Najnovija hapšenja i prebijanja Srba su primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda; Međunarodni predstavnici ćute

Povodom zasedanja PSSE i prijema Kosova u Savet Evrope, a nakon najnovijih hapšenja i prebijanja Srba, Srpska lista se oglasila saopštenjem u kojem se navodi da su to najbolji i najsvežiji primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda na Kosovu, a ujedno najbolje oslikavaju koliko se međunarodni predstavnici staraju o položaju srpskog naroda na Kosovu. 

"U predvorje glasanja o članstvu Kosova u Savetu Evrope režim Aljbina Kurtija čini sve kako bi se dokazao i opravdao podršku koju dobija, tako je u tom smislu uhapšen Srećko Sofronijević i bez ikakvog dokaza mu je određen pritvor, njemu, a ne onima koji su ga za malo ubili 2021. godine, a nakon toga njegove falange su krvnički pretukle Vladana Stevanovića u selu Bube, u opštini Zubin Potok.  

Ovo su najbolji i najsvežiji primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a ujedno najbolje oslikavaju koliko se međunarodni predstavnici staraju o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

Da ironija bude veća eventualno članstvo Kosova pod pokroviteljstvom mentora kosovske nezavisnosti bi u Savet Evrope uvelo “nove vrednosti” poput dozvoljenog ugnjetavanja srpskog naroda, hapšenje i prebijanje bez ikakvog osnova kao redovan policijski posao, otimanje zemlje od Srba bez ikakvog legalnog postupka, te ukidanje prava na lečenje, hranu, štampu, sportske i kulturne događaje jednom narodu na tlu Evrope u 21. veku od strane režima u Prištini.

Zato, nažalost naši apeli međunarodnim predstavnicima i organizacijama koje su odgovorne za mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ostaju bez odgovara. Aljbin Kurti ih je svojim činjenjem navikao da je normalno ugnjetavati Srbe, a oni njega navikli na ćutanje i odobravanje. Zato srpski narod u neke međunarodne predstavnike gleda kao na saučesnike u progonu i ugrožavanja osnovnih ljudskih prava", stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva