:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 27, 2023   12:44

0

187

SL: Predsednik Vučić da suspenduje dijalog do povlačenja Kurtijevih gradonačelnika i specijalaca

Predsednik Srpske liste Goran Rakić preneo je zahteve srpskog naroda sa Kosova i Metohije koji od predsednika Srbije Aleksandra Vučića traže da suspenduje dijalog dok se sa severa KiM ne povuku "Kurtijevi fiktivni gradonačelnici", kao i specijalci ROSU. 

Rakić je ovo rekao na konferenciji za medije koju je danas sazvala Srpska lista u severnom delu Kosovske Mitrovice, a nakon jučerašnjeg nasilnog upada Кurtijevih specijalaca i zauzimanja opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i nasilja u kome je povređeno više od 10 Srba,

Rakić je u svom izlaganju preneo zabrinutost srpskog naroda i naveo sve primere terora Kurtijevog režima nad nedužnim srpskim narodom, što je kulminiralo jučerašnjim protivpravnim i nasilnim upadom u zgrade opština, kao i upotrebom suzavca i šok bombi. 

"Imajući sve navedeno u vidu, mi, politički predstavnici srpskog naroda sa Kosova i Metohije, kao i čitav srpski narod, upućujemo molbu svom predsedniku Vučiću i čitavom državnom rukovodstvu da odmah suspenduju bilo kakvo dalje učešće Beograda u dijalogu s Prištinom. Smatramo da je svaki dalji razgovor s Prištinom u postojećim okolnostima ne samo nelogičan, nego i kontraproduktivan. Drugim rečima, nastavak razgovora sa Kurtijevim režimom nakon jučerašnjeg terora bi mu poslao poruku da je takvo postupanje sasvim isplativo, jer u svakoj dosadašnjoj prilici omogućava da konsoliduje rezultate svog protivpravnog delovanja. Iz te perspektive, posebno molimo državno rukovodstvo da odluka o privremenoj zabrani učešća državnih zvaničnika u dojalogu bude ukinuta tek pošto Priština povuče sve specijalne policijske ROSU snage sa severa KiM i povuče sve svoje organe i snage i napusti zgrade opštinskih uprava na severu KiM", preneo je Rakić.

On je dodao da su Srbi sa severa Kosova i Metohije, kada su  napuštali institucije, svima jasno rekli koji su uslovi povratka.

"Neprijateljsko delovanje Aljbina Kurtija nastavljeno je i nakon napuštanja institucija. Kurti neprekidno i svakodnevno sprovodi represiju nad srpskim narodom. juče smo otišli u Beograd da pošaljemo poruku mira, nismo se vratili kada su počeli incidenti jer smo dobili garancije Kfora da će stati između narode i specijalnih jedinica a to se nije desio. Mi više nećemo ići nigde odavde, ni na kakve skupove. Ostaćemo uz svoj narod", naveo je Rakić.

Izvor: TV Most

Srpska listaGoran Rakić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva