:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk/Srpska lista

clock

April 29, 2024   12:23

0

89

SL: Režim Kurtija nastavlja progon Srba i svih onih koji se protive njegovoj strahovladi

Sa preko 500 etnički motivisanih napada na Srbe i ostale nealbance na Kosovu i Metohiji režim Aljbina Kurtija nastavlja progon Srba, Bošnjaka, Goranaca, Roma, svih onih koji se protive njegovoj strahovladi i žele u miru da žive na ovim prostorima, saopštila Srpska lista.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, svega par dana nakon prebijanja mladića u centru Kosovske Mitrovice, još dvojica srpskih mladića su prebijena u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici. Dodaje se da je paralelno sa ovim napadom na prelazu Brnjak za navodni ratni zločin uhapšen i Bošnjak J.Š. pod optužbama za navodni ratni zločin iako porodica, prijatelji i svi koji ga znaju potvrđuju da J.Š. nikada nije bio deo ratnih dešavanja niti oružanih ili policijskih snaga.

“Za sve to vreme nema reakcije međunarodnih predstavnika, koji su sa druge strane više nego spremni, hitri i ažurni da reaguju ako se na informativni razgovor pozovu Albanci koji su bili deo ratnih dešavanja 1998/1999 godine. Sa preko 500 etnički motivisanih napada Kurti je postavio standard gde je nasilje nad Srbima međunarodnim predstavnicima i misijama postala normalna stvar, kao i njihovo ćutanje”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe ovaj progon dolazi kao odgovor na diplomatsku inicijativu Beograda, “te se Kurti prema našem narodu ponaša kao otmičar koji maltretira taoce koje drži na nišanu svojih parapolicijskih jedinica koje ovih dana postavljaju kamere kojima je ukinuta privatnost našim građanima”.

“A kada govorimo o kamerama da podsetimo predstavnike kosovske policije koji ih ovih dana reklamiraju kao sredstvo u borbi protiv kriminala da je u mnogim slučajevima bilo i kamera, i svedoka ali da čak i ako se neki Albanac uhapsi za to delo nikada ne bude osuđen. Pa tako imamo sve dokaze za pokušaj ubistva Miloša i Stefana Stojanovića u Gotovuši na Badnji dan pa godinu i po dana čekamo sudski epilog i presudu”, kae se u saopštenju.

Srpska lista podseća kosovske zvaničnike da na Bistričkom mostu gde je izgrađena nelegalna baza takođe ima kamera, “da su na tom mestu sa kamerama u više navrata upucavani Srbi, ali te kamere nisu pomogle da se ti kriminalci u uniformama procesuiraju i da ih sud kazni”.

“Toliko o kamerama, pravima Srba i drugih nealbanaca na ovom ovakvom Kosovu i sa ovakvim režimom Aljbina Kurtija. Međunarodne predstavnike u ovom saopštenju nećemo pozivati da reaguju, oni za srpske vapaje nisu nadležni, niti su zainteresovani za ugnjetavanje Srba i drugih nealbanaca”, poručuje Srpska lista.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva