:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 02, 2024   12:00

0

78

Smenjen drugi čovek Vojske Crne Gore

Pukovnik Vojske Crne Gore Aleksandar Pantović smenjen je sa dužnosti načelnika Štaba Generalštaba VCG, a odluku je na predlog ministra odbrane Dragana Krapovića, doneo Savet za odbranu i bezbednost, pišu podgoričke Vijesti.

Aleksandar Pantović je, kako se navodi, bio po činu i funkciji najstariji oficir u vojnoj koloni koja je 23. novembra prošle godine naišla na saobraćajni udes u Radanovićima, ali pritom nije pružila pomoć povređenima.

Odlukom diciplinskog tužioca Ministarstva odbrane, Pantović, međutim, nije odgovarao za ovaj još neobjašnjeni propust.

Tužilac je za to okrivio poručnika iz Čete vojne policije koji je bio komandir eskorta u vojnoj koloni u pratnji i obezbeđenju visokog stranog vojnog zvaničnika koji je bio u poseti Crnoj Gori i kome je pukovnik Pantović bio zvanični domaćin.

Vijesti pišu da je Pantović smenjen u četvrtak, a za novog načelnika Štaba Generalštaba VCG postavljen je potpukovnik Mitar Klikovac.

Savet je, dodaje se, razrešio dužnosti i dosadašnjeg čelnika Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane, pukovnika dr Vladana Martića, kao i general majora Rajka Pešića sa dužnosti generalnog direktora Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje.

Pešić će karijeru nastaviti u vojnoj diplomatiji u stalnom vojnom predstavništvu Crne Gore pri NATO-u u Briselu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva