:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2020   18:11

0

91

SNS Šabac: Licemeran poziv Zelenovića da građani glasaju

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac ocenjuje kao licemeran poziv Nebojše Zelenovića građanima da izađu na izbore koji se u ovoj opštini 3. oktobra ponavljaju na pet biračkih mesta.

"To koliko mu je važno da građani glasaju pokazao je tako što već skoro tri meseca odlaže okončanje izbornog procesa i to samo zato što je izgubio izbore i vlast, voljom baš tih građana za čija izborna prava se licemerno navodno zalaže", navodi se u saopštenju GO SNS Šapca.

Oni smatraju da je dvolično i to što Zelenović kaže da građani moraju slobodno da biraju, kada je, kako navode, cela Srbija putem audio zapisa mogla da čuje kako njegovi saradnici građane ucenjuju otkazom, prete im i traže da glasaju za Zelenovića i oni i njihove porodice.

"Takođe, čuli smo i kako Zelenovićev politički otac Dušan Petrović naređuje svojim članovima biračkih odbora da srpske naprednjake udalje sa glasačkih mesta, da im onemoguće brojanje listića", navode šabački naprednjaci i dodaju da će se o idejama da se članovi biračkih odbora truju lekovima, koji bi im bili tajno stavljeni u kafu, izjasniti nadležni organi.

Oni ukazuju da od Zelenovića beže svi koalicioni partneri i svi saradnici, "čak je i njegov mentor Dragan Ðilas priznao da je Zelenović izgubio izbore".

"Narod je glasao za listu „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ i zato su srpski naprednjaci na 95 biračkih mesta priznatih od strane Upravnog suda, dobili čak 37 mandata, dok je Zapadna Srbija dobila 7, Ruska stranka 1 i Evropska zelena partija 1 što je ukupno 46 i što je nova skupštinska većina. S druge strane, Zelenović sa svoja 22 mandata i Prilika sa 1 čine opoziciju u šabačkom parlamentu", ističe se u saopštenju.

Gradska izborna komisija donela je odluku da se ponovljeni izbori na pet birackih mesta održe u subotu, 3. oktobra.

Izbori se ponavljaju u Drenovcu, Ševaricama, Maloj Vranjskoj, Šipurskim livadama i mesnoj zajednici Donji Šor. Pravo glasa ima blizu šest hiljada biraca.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva