:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2021   18:21

0

113

SNS Šabac: Po Zelenoviću su simboli zla sloboda govora

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac danas je saopštio da je zaprepašćen “besprizornim pokušajem” predsednika stranke Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića “da zamenom teza sebe predstavi kao žrtvu tobožnjeg verbalnog delikta”.

“Bivši gradonačelnik Šapca je u Tužilaštvu saslušan po osnovu krivične prijave koja je protiv njega podneta još 2019. godine zbog isticanja nacističkih simbola na društvenoj mreži Tviter, što je kažnjivo zakonom. I to ne samo u Srbiji, već i širom Evrope. I to je jedina istina!”, navode iz GO SNS Šabac.

Reagujući na današnje saopštenje Z ZS u kojem se navodi da je Zelenović saslušan zbog tvita, u kojem je “izneo svoju ozbiljnu i duboku zabrinutost za stanje građanskih i političkih prava u našoj zemlji”, iz šabačkog SNS poručuju da je “stepen manipulacije kojoj je bivši gradonačelnik Šapca sklon, poznat ne samo njegovim sugrađanima, već i širom Srbije”.

“Prvi osuđeni gradonačelnik u istoriji naše zemlje zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta grada, sada igra ulogu borca za pristojnu i slobodnu Srbiju”, dodaju iz GO SNS Šabac.

“Iz tog razloga veoma smo zabrinuti da jedan političar u Srbiji, zemlji koja je zapamtila nacističke zločine, promovisanje simbola zla posmatra kao slobodu govora. Mogao bi Nebojša Zelenović da pita svoje partnere iz Nemačke sa kojima u poslednje vreme često druguje i, kako tvrdi, razgovara o ekologiji, šta oni misle kako se u njihovoj državi gleda na nacistički kukasti krst i da li bi ijedan tamošnji političar ''svastiku'' upotrebio ''u okviru političke delatnosti i borbe koju on vodi''", dodaju iz SNS.

Nebojša Zelenović je, kako se dodaje, “prećutao i da je članove SNS u pomenutom tvitu poistovetio sa članovima Nacional-socijalističke partije Nemačke Adolfa Hitlera”.

“To smo videli tokom maratonskog izbornog procesa u Šapcu koji je, upravo Zelenović, pretvorio u cirkus: formirao je svoju izbornu komisiju, menjao izborna pravila usred izborne trke, uklanjao sa mesta predsednika biračkih odbora predstavnike SNS-a, a bilo je tu i predloga da se predstavnici naprednjaka drogiraju leksilijumom sipanim u sok ili kafu. To je za Nebojšu Zelenovića pristojna i slobodna Srbija”, navode iz SNS.

“Sumnjamo, ipak, da se iza ovog očajničkog krika Nebojše Zelenovića krije nešto drugo. Smatramo da se bivši gradonačelnik uplašio, jer je postao svestan da njegova dugogodišnja nepočinstva napokon dolaze pred nadležne organe. Jer, bivši gradonačelnik Šapca najbolje zna za šta ga još mogu pozvati istražitelji”, dodaju iz SNS-a.

Narodni poslanik Skupštini Srbije i poverenik GO SNS u Šapcu Boban Birmančević je posle objave Z ZS o saslušanju Zelenovića saopštio da svi učesnici političkog života moraju da snose odgovornost za svoja dela, ali i za svoje reči, pa da tako ne čudi što je i Zelenović konačno pozvan na odgovornost zbog svojih verbalnih ispada.

“Podsećam da je Srpsku naprednu stranku, najveću političku organizaciju u Srbiji, uporedio sa zloglasnom Nacional-socijalističkom partijom Nemačke, čime je sve članove Srpske napredne stranke stavio u isti koš sa zlikovačkim režimom. Lično sam tada protiv njega, podneo krivičnu prijavu, a kap koja je prelila čašu bili su kukasti krstovi koje je crtao na društvenim mrežama”, poručio je Birmančević.

Dodao je da kao direktni učesnik svih političkih događaja u Šapcu u poslednjoj deceniji, oseća dužnost da podseti građanje Srbije i Šapca da je bivšiem šabačkom gradonačelniku pravosuđe nezavisno samo ukoliko procesuira njegove političke neistomišljenike i dopušta mu da beskonačno ponavlja izborni proces, da su mu izborni uslovi fer i odgovarajući samo ukoliko on pobeđuje.

Takođe, dodaje Birmančević, Zelenović prećutkuje da je njegov aktivista iz Varne pred Tužilaštvom u Šapcu priznao delo kupovine glasova samo da bi zaštitio njega, kao tadašnjeg gradonačelnika, kao i da Zelenović prećutkuje da je zastareo slučaj kada je osuđen zbog mahinacija sa budžetom grada za pet miliona evra, što je otkrila Državna revizorska institucija.

Ranije je iz Z ZS saopšteno da je Zelenović danas u šabačkom tužilaštvu saslušavan zbog poruke na društvenoj mreži Tviter u kojoj je uporedio broj članova SNS-a, SPS-a, Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke, saopšteno je iz Z ZS.

"Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, usred Šapca, isleđuju za verbalni delikt! Ja sam predsednik stranke i ovaj tvit sam napisao u okviru svoje političke borbe koju vodim da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu", kazao je, pored ostalog, Zelenović, kako je saopšteno iz Z ZS.

Izvor: Танјуг

SNS ŠabacZelenović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva