:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2019   17:30

0

192

Specijalni sud ubrzava postupak ispitivanja

Specijalni sud ubrzao je postupak ispitivanja bivših pripadnika OVK piše Ljajmi i dodaje da će taj sud podići prve optužnice protiv osoba koje je već saslušao.

Advokat Specijalnog suda Tom Gaši rekao je danas da je taj sud u završnoj fazi prikupljanja dokaza pre podizanja optužnice.

„Razlog za ubrzanje tog procesa, ako ga možemo tako nazvati, je taj što Specijalni sud postoji već četiri godine i funkcioniše dve godine...Verujem da smo u završnoj fazi prikupljanja dokaza pre podnošenja prve posebne optužnice", naglasio je advokat i dodao da one mogu biti podnesene, ali da ih ne potvrdi sudija za prethodni postupak.

„Ne postoji određeni datum, ali vreme kada će optužnice biti podnesene neće biti daleko. Mogu se podići, ali ih možda ne potvrdi sudija za prethodni postupak jer se one moraju potvrditi da bi se pristupilo suđenju“, naveo je Gaši.

Advokat Arianit Koci izjavio da ne zna tačan datum za podizanje optužnica.

„Nemamo informaciju kada će to biti, normalno je da osumnjičeni nastave sa razgovorima. Istrage su možda obustavljene protiv nekih osoba koje su ranije saslušane i protiv njih neće biti podnesene optužnice“, rekao je Koci.

Prema njegovim rečima, sada se mogu podići optužnice protiv osoba koje su saslušane pre 10 meseci.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net

KiMSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva