:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 27, 2020   18:05

0

184

Spirić: Politika države Srbije je odgovorna i miroljubiva

Vršilac dužnosti gradonačelnika Severne Mitrovice, Aleksandar Spirić, izjavio je danas da država Srbija vodi politiku koja je odgovorna i ima za cilj uspostavljanje mira i stabilnosti na čitavom prostoru.

Spirić je ovo rekao za Kosovo onlajn, reagujući na izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija da postoje poteškoće sa sprovođenjem prištinskih zakona na severu Kosova i Metohije i da je dokaz za to realizacija projekata Vlade Srbije.

„Izgradnjom mnogih stambenih jedinica jasno pokazujemo da želimo da u budućnosti živimo u miru i u slozi. Potvrda tome je i podatak da je od 586 stanova, više od 30 odsto podeljeno ljudima koji nisu pripadnici srpske zajednice, što ukazuje na miroljubivu politiku pružene ruke i dogovora koju vode predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić“, istakao je Spirić.

On je naglasio da je srpski narod na Kosovu i Metohiji više nego svestan i da poštuje sve mere koje su u interesu građana.

„Naša politika se isključivo odnosi na zaštitu svakog čoveka koji živi na severu Kosova i Metohije, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", istakao je Spirić.

On je ukazao da se se ulažu maksimalni napori sa državom Srbijom da se održi zdravstveni sistem koji je za sada stabilan i da je prioritet zaštita života građana

Izvor: Танјуг

KiMSpirić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva